Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Bushcraft Frankrijk

Wil je zelfstandig de wildernis in trekken? Dan is deze veelzijdige weekcursus in de Franse Ardennen een absolute aanrader. Een perfect programma voor bushcraft-, survival- en natuurliefhebbers die zichzelf willen voorbereiden op een langdurig verblijf in de wildernis zoals bv een trektocht te voet, maar natuurlijk ook te fiets, per kano of zelfs met de camper.

Mijn advies is om vooraf onze bushcraft en survival basiscursus of bushcraftcursus 1 te volgen. Het is geen verplichting, maar hiermee zal je wel een hele goede basiskennis opdoen. Mocht je al een soortgelijke cursus bij een ander bedrijf hebben gevolgd of reeds over deze kennis en vaardigheden beschikken dan is dat voldoende. We verblijven een paar dagen in een kamp dat reeds in het bos aanwezig is. Eén of twee grote tarpen zorgen ervoor dat we altijd droog kunnen zitten en een comfortabel kampvuur stoken voor voedselbereiding, warmte en sfeer. Drinkwater is aanwezig, maar een beekje verderop kan je ook voor drinkwater voorzien evenals een heerlijk verfrissend bad. De eerste nacht slaap je in een tent van ons of in je eigen shelter. De overige nachten dagen we je uit om het avontuur aan te gaan en te overnachten onder je zelf opgezette tarp gecombineerd met een bivakzak en/of muskietennet waardoor jouw natuurbeleving nog groter wordt. Het mooie van de wildernis is dat we nooit alleen zijn; vele dieren leven hier en je zult vanuit je onderkomen ongetwijfeld wel iets zien. Je zult merken dat wild spotten erg leuk is. De rode draad van deze week is vuur maken; de belangrijkste survivalskill die er is. Elke dag gaan we hiermee aan de slag, want iedere ochtend en avond dient er een kampvuur te zijn. We dagen je uit om steeds met een andere techniek aan de slag te gaan. Doe je dit; dan zal je je dit eigen maken en wordt vuur maken een warm kunstje voor je. Als afsluiter maken we een 2-daagse minitrektocht waarbij we gaan wildbivakkeren. Na afloop van deze bushcraftweek ben je in staat om goed voorbereid en met vertrouwen de wildernis te betreden.

Overige informatie
Locatie Frankrijk (Ardennen), Matton-et-Clemency
Data
12‑05 t/m 17‑05‑2024 aanmelden
06‑08 t/m 11‑08‑2024 aanmelden
Tijdsduur van aankomstdag 20.00 uur tot vertrekdag ±14.00 uur
Kosten € 549,- per persoon
Deelnemers* min 6 - max 14
Inclusief gebruik van diverse materialen zoals een mes, firesteel, tarp en bivakzak
Exclusief eten**, drinken en verzekeringen
Lees een verslag 9 t/m 14-10-2011 en 23 t/m 28-07-2012

* individueel inschrijven is mogelijk, maar de cursus zal pas doorgaan wanneer minimaal 8 personen zich hebben aangemeld
** bij aanmelden ontvang je een lijst met suggesties en tips betreft eten en drinken


Cursusinhoud


Bericht uit ons gastenboek

11-09-2018 | Onlangs de bushcraftweek in de Ardennen onder leiding van Mark gevolgd. Het was fantastisch! Alle (of in ieder geval veel....) facetten van bushcraft komen voorbij en er is gedurende de week voldoende tijd om alles te blijven herhalen en te oefenen. De wandelingen door de bossen zijn heerlijk en door de uitgebreide kennis van Mark valt er altijd wel iets te zien, te ruiken, te voelen of te proeven. Het was een ontzettende leerzame maar ook gezellige week. Mark, heel erg bedankt en graag tot de volgende keer! Ingrid

18-08-2017 | Behalve enorm genoten en vreselijk veel geleerd, heb ik een supergezellige week bushcraft in de Ardennnen gehad van 6 tot 13 augustus. Een groep variërend in de leeftijden 13-54 jaar en na twee dagen waren we allemaal even oud. Alle taken werden vanzelf verdeeld en iedereen hielp elkaar. Wat een sfeer, wat een saamhorigheid. Mijn conditie werd alleen maar beter ipv slechter en wat apart om te merken dat ik fysiek moe werd, maar elke ochtend weer fit was en geestelijk volledig tot rust kwam. Koude nachten in een berkenbos onder een tarp in een bivakzak, daar kan geen dekbed tegenop! En dan Mark; hij stimuleert de zelfredzaamheid uitstekend door alleen het hoognodige uit te leggen en verder vooral rustig en kalm te blijven. Ik had de eerste dagen (beroepsdeformatie) de neiging om voor iedereen te zorgen en op alles te letten, maar toen ik zag hoe Mark daar mee omging, dacht ik "hallo, je bent hier voor jezelf en iedereen is volwassen". Loslaten dus...uitstekend gelukt. Ik hoop dat deze uitgebreide weken ook in Nederland kunnen worden georganiseerd, en anders ga ik gewoon nog een keer naar België. Mark, dank je wel voor deze geweldige ervaring! Monique Zondag Boswachter Veluwe.

28-10-2014 | Hoi Mark. Ook wij willen je bedanken voor een super bushcraft week in de Ardennen. De leuke groep, het leerzame programma en je relaxte maar kundige manier van instrueren hebben ons een zeer aangename en leerzame week bezorgd. Wij wilden nu eindelijk wel eens zien of bushcraft wat voor ons zou zijn. Na deze week weten we dat dit zo is. Toen we thuis kwamen wilden we eigenlijk al weer terug en zijn meteen gaan nadenken over een vervolg. Dus wat ons betreft: zeker tot een volgende keer. Groeten, Fiona, Tijn en Arjan.

14-10-2011 | Ha Mark. Ik heb een fantastische week met je gehad. Het is mooi hoe je in een dag of vijf ontdekt dat alles in de natuur precies 'is zoals het is' en dat je daar mee leert omgaan. Een week in de buitenlucht is goed voor een mens. Mijn hoofd is leeg en ik zit vol energie. Het was leerzaam en erg leuk! Ook met Gerard, Gerrit, Ke en Roelof was het gezellig. Ik heb genoten. Nu mag jij bij mij het Taikodrummen komen leren :) Veel plezier nog komend weekend. Met een hartelijke groet, Erwin.