Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Bushcraft Frankrijk

Wil je zelfstandig de wildernis in trekken? Dan is deze veelzijdige weekcursus in de Franse Ardennen een absolute aanrader. Een perfect programma voor bushcraft-, survival- en natuurliefhebbers, maar ook voor personen die zichzelf willen voorbereiden op een langdurige reis door de natuur.

Alvorens je aan deze week wilt deelnemen adviseer ik je vooraf onze bushcraft basis of bushcraftcursus 1 te volgen. Het is geen must, maar hiermee zal wel goede basisvaardigheden opdoen. Mocht je een soortgelijke cursus bij een ander bedrijf hebben gevolgd of reeds over deze kennis en vaardigheden beschikken dan is dat uiteraard ook voldoende. Onze setting; we verblijven in een kamp dat reeds in het bos aanwezig is. Eén of twee grote tarpen zorgen ervoor dat we altijd droog kunnen zitten. Tevens kan daaronder een vuurtje worden gestookt voor warmte en voedselbereiding. Een beekje verderop kan ons drinkwater schenken en fungeren als bad. De eerste nacht slaap je in een tent van ons of in je eigen shelter. De overige nachten dagen we je uit het avontuur aan te gaan en te overnachten onder je zelf opgezette tarp gecombineerd met een bivakzak en/of muskietennet. De natuurbeleving is hiermee vele malen groter. Het mooie van de wildernis is dat we nooit alleen zijn. Vele dieren leven in dit gebied. Je zult merken dat wild spotten erg leuk is. De rode draad van deze week is vuur maken; de belangrijkste survivalskill die er is. Elke dag gaan we hiermee aan de slag, want iedere ochtend en avond dient er sowieso een vuurtje te zijn voor eten, drinken, warmte en gezelligheid. We dagen je uit om steeds met een andere techniek het vuur aan te maken. Doe je dit; dan zal vuur maken een warm kunstje voor je worden. Als afsluiter maken we een tweedaagse minitrektocht waarbij we wildbivakkeren. Na afloop van deze bushcraftweek ben je in staat om goed voorbereid en met vertrouwen de wildernis te betreden.

Overige informatie
Locatie Frankrijk (Ardennen), Matton-et-Clemency
Data
12‑05 t/m 17‑05‑2024 aanmelden
06‑08 t/m 11‑08‑2024 aanmelden
Tijdsduur van aankomstdag 20.00 uur tot vertrekdag ±14.00 uur
Kosten € 549,- per persoon
Aantal deelnemers minimaal 6 - maximaal 14
Inclusief gebruik van diverse materialen zoals een mes, firesteel, tarp en bivakzak
Exclusief eten*, drinken*, vervoer en verzekeringen
Lees een verslag 9 t/m 14-10-2011 en 23 t/m 28-07-2012

* je zult per mail een cateringlijst ontvangen waarin wij ideeën geven betreft het voedsel en drankjes dat je kunt meenemen

Cursusinhoud

Citaat uit ons gastenboek

11-09-2018 | Onlangs de bushcraftweek in de Ardennen onder leiding van Mark gevolgd. Het was fantastisch! Alle (of in ieder geval veel....) facetten van bushcraft komen voorbij en er is gedurende de week voldoende tijd om alles te blijven herhalen en te oefenen. De wandelingen door de bossen zijn heerlijk en door de uitgebreide kennis van Mark valt er altijd wel iets te zien, te ruiken, te voelen of te proeven. Het was een ontzettende leerzame maar ook gezellige week. Mark, heel erg bedankt en graag tot de volgende keer! Ingrid

18-08-2017 | Behalve enorm genoten en vreselijk veel geleerd, heb ik een supergezellige week bushcraft in de Ardennnen gehad van 6 tot 13 augustus. Een groep variërend in de leeftijden 13-54 jaar en na twee dagen waren we allemaal even oud. Alle taken werden vanzelf verdeeld en iedereen hielp elkaar. Wat een sfeer, wat een saamhorigheid. Mijn conditie werd alleen maar beter ipv slechter en wat apart om te merken dat ik fysiek moe werd, maar elke ochtend weer fit was en geestelijk volledig tot rust kwam. Koude nachten in een berkenbos onder een tarp in een bivakzak, daar kan geen dekbed tegenop! En dan Mark; hij stimuleert de zelfredzaamheid uitstekend door alleen het hoognodige uit te leggen en verder vooral rustig en kalm te blijven. Ik had de eerste dagen (beroepsdeformatie) de neiging om voor iedereen te zorgen en op alles te letten, maar toen ik zag hoe Mark daar mee omging, dacht ik "hallo, je bent hier voor jezelf en iedereen is volwassen". Loslaten dus...uitstekend gelukt. Ik hoop dat deze uitgebreide weken ook in Nederland kunnen worden georganiseerd, en anders ga ik gewoon nog een keer naar België. Mark, dank je wel voor deze geweldige ervaring! Monique Zondag Boswachter Veluwe.

28-10-2014 | Hoi Mark. Ook wij willen je bedanken voor een super bushcraft week in de Ardennen. De leuke groep, het leerzame programma en je relaxte maar kundige manier van instrueren hebben ons een zeer aangename en leerzame week bezorgd. Wij wilden nu eindelijk wel eens zien of bushcraft wat voor ons zou zijn. Na deze week weten we dat dit zo is. Toen we thuis kwamen wilden we eigenlijk al weer terug en zijn meteen gaan nadenken over een vervolg. Dus wat ons betreft: zeker tot een volgende keer. Groeten, Fiona, Tijn en Arjan.

14-10-2011 | Ha Mark. Ik heb een fantastische week met je gehad. Het is mooi hoe je in een dag of vijf ontdekt dat alles in de natuur precies 'is zoals het is' en dat je daar mee leert omgaan. Een week in de buitenlucht is goed voor een mens. Mijn hoofd is leeg en ik zit vol energie. Het was leerzaam en erg leuk! Ook met Gerard, Gerrit, Ke en Roelof was het gezellig. Ik heb genoten. Nu mag jij bij mij het Taikodrummen komen leren :) Veel plezier nog komend weekend. Met een hartelijke groet, Erwin.