Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

LOST

Leren Overleven in Subarctisch Terrein; daar staat LOST voor. Zonder voedsel en drinken bij je te hebben laten wij zien en ervaren hoe dit in Noorwegen mogelijk is. We lopen in vijf dagen tijd van A naar B. Daarbij leggen we niet veel kilometers af omdat foerageren noodzakelijk is en veel tijd kost. Deze uitdaging en het feit dat je maar vijf items mag meenemen zorgt ervoor dat je een ware uitdaging te wachten staat.

Neem je een rugzak mee? Ja? Dan heb je nog keuze uit vier andere materialen. Kies je ook voor een mes of hakbijl? Heel verstandig, maar dan mag je nog maar drie andere voorwerpen kiezen. Besluit je vervolgens om bv een tarp, slaapzak en matje mee te nemen, betekent dat wel dat je niets meer aan je bepakking mag toevoegen. Bv een hoofdlamp, survivalkit en kaart met kompas zijn dan niet meer toegestaan. Maar dit avontuur ga je met meerdere personen aan waardoor je samen een heel doordachte gezamenlijke uitrusting kunt samenstellen. Kleding en schoeisel wordt niet als een voorwerp gezien, maar hiervoor geldt wel dat je alleen kledingstukken mee mag nemen die logisch zijn om bij je te hebben in dit jaargetijde. Het grote voordeel is dat je lekker licht loopt en de nadelen bepalen jullie zelf. Een klein en goed gevuld survivalkitje telt als één voorwerp. Wij adviseren je, maar uiteindelijk bepalen jullie als groep wat wel of niet mee te nemen. Kun je dit fysiek en mentaal aan? Via telefoon en email help ik jullie met deze voorbereiding door tips, filmpjes en opdrachten aan te reiken.

Overige informatie
Locatie Zweden of Noorwegen (of eventueel land naar wens)
Data op aanvraag
Kosten ± € 999,- per persoon (afhankelijk van de gekozen locatie; vliegtickets en autohuur worden duurder hoe noordelijker je reist)
Deelnemers minimaal 6 of een betaling gelijk aan dit aantal
Inclusief vliegticket (prijs is gebaseerd op het laagste tarief), vervoer op locatie en één overnachting in een hostel
Exclusief eten, drinken en verzekeringen
Vluchtinfo nader te bepalen


Cursusinhoud

De cursusinhoud is sterk afhankelijk van de locatie, het jaargetijde en uitrusting die jullie meenemen. Jullie hebben zelf zeggenschap over de materialen die jullie meenemen. Hierdoor is het mogelijk dat één of meerdere van de bovenstaande activiteiten niet kunnen worden uitgevoerd. Nemen jullie bv geen topografische kaart en kompas mee dan komt deze activiteit te vervallen. Geen survivalkit op zak? Dan is het uitzetten van vislijnen niet mogelijk. Enzovoorts. Het staat jullie als groep vrij om een doelstelling in het programma LOST te bepalen.