Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Wildplukken 1

Dit weekend staat geheel in het teken van het verzamelen van wild voedsel, ook wel wildplukken genoemd. Weoogsten plantendelen zoals oa bladeren, bloemen, wortels, maar ook zeewier, zeevruchten en misschien wat insecten. Het weer en de biologische klok bepaalt wat we kunnen verzamelen. Met wat geluk hebben we vers gevangen zeebaars om ook te bereiden. Hoe het ook is; het zal sowieso een culinair weekend worden.

In de provincie Zeeland vindt dit voedzame weekend plaats. Zowel vrijdag als zaterdag verzamelen we tijdens wandelingen divers voedsel. We zorgen ervoor dat we iedere dag op tijd in onze bivak terug zijn zodat we het verzamelde voedsel ontspannen in onze primitieve buitenkeuken kunnen bereiden. We staan onder een groot dak van een oude schuur waardoor we ten allen tijde droog kunnen staan. Om voedsel te bereiden maken we gebruik van divers mogelijkheden. Ander voedsel zoals aardappelen, rijst en fruit zijn ook aanwezig waardoor we complete maaltijden kunnen maken. Een heerlijke cursus waarbij u leert diverse voedsel uit de natuur te herkennen en te gebruiken.

Overige informatie
Locatie Burgh-Haamstede (ZL), NL
Datum
28‑06 t/m 30‑06‑2024 aanmelden
Tijd van vr 14.00 t/m zo ±14.00 uur
Kosten € 275,- per persoon
Deelnemers* min 8 - max 16
Inclusief diner en drankjes
Exclusief overige eten en drinken en verzekeringen
Lees een verslag 05 t/m 07-10-2012

* individueel inschrijven is mogelijk, maar de cursus zal pas doorgaan wanneer minimaal 8 personen zich hebben aangemeld


Cursusinhoud

Deze cursus is onderdeel van de jaaropleiding wilde voeding. Inschrijven is mogelijk, maar wees ervan bewust dat u zich dan aansluit bij de groep die dan deze opleiding volgt. Inschrijven kan pas vanaf 26 februari 2024. De personen die zich willen inschrijven voor deze gehele opleiding hebben namelijk voorrang op personen die zich willen aanmelden voor losse dagen of weekenden. Als dus de opleiding van start is gegaan en er zijn nog plaatsen vrij dan is aanmelden mogelijk via deze pagina.


Bericht uit ons gastenboek

08-10-2012 | We hebben heerlijk gegeten: ommelet met parelstuifzwam, reuzenparasolzwam als vleesvervanger, klaverzuring en madeliefjes als salade, wortel van grote klis en salamonszegel als knabbel, hazelnootkoekjes, mint/kamillethee, rozenbottelsap (weinig werk ook ;-)) én meer. Als je meer wil weten over natuurlijke voeding is deze cursus een aanrader.... Machiel Appel