Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Eetbare planten 4

Het is nu volop zomer en vele planten staan in de kracht van hun leven. De zoete geur van bloeiende planten vult de lucht en insecten vliegen op en aan voor nectar. Dit is ook het moment waarop wij van vele soorten kunnen genieten zowel als lust voor het oog als voor de maag. Tijdens een wandeling laten wij je ongeveer 40 eetbare planten zien.

Voordat we de Duinen van Oostvoorne en het Voornes Duin inlopen, één van het soortenrijkste duingebieden van West Europa en waar de meeste Nederlandse wilde planten voorkomen, wandelen we eerst een stuk over het strand. Op deze dag laten wij planten zien die je kunt eten of op een andere manier kunt verwerken zoals bv in drankjes. Denk dan bv aan rauw door een salade, gekookt als groente, keukenkruid, als thee of koffiesurrogaat, smaakmaker in dranken, etc. We verzamelen niets, maar proeven kan soms geen kwaad. Wel blijven we uiteraard van de zeldzame soorten af. Vooraf ontvang je een overzichtslijst van alle planten die we gaan behandelen met gedetailleerde informatie. Dit is de zevende van de reeks van acht eetbare planten cursussen die wij geven. Op deze dag behandelen we ongeveer 40 eetbare planten.

Overige informatie
Locatie Oostvoorne (ZH), NL
Datum
20‑07‑2024 aanmelden
Tijd van 9.30 tot ±15.30 uur
Kosten € 79,- per persoon
Deelnemers* min 8 - max 16
Inclusief overzichtslijst van de behandelde planten
Exclusief eten, drinken en verzekeringen
Verslag 22-07-2012

* individueel inschrijven is mogelijk, maar de cursus zal pas doorgaan wanneer minimaal 8 personen zich hebben aangemeld


Cursusinhoud

Deze cursus is onderdeel van de jaaropleiding wilde voeding. Inschrijven is mogelijk, maar wees ervan bewust dat u zich dan aansluit bij de groep die dan deze opleiding volgt. Inschrijven kan pas vanaf 26 februari 2024. De personen die zich willen inschrijven voor deze gehele opleiding hebben namelijk voorrang op personen die zich willen aanmelden voor losse dagen of weekenden. Als dus de opleiding van start is gegaan en er zijn nog plaatsen vrij dan is aanmelden mogelijk via deze pagina.


Bericht uit ons
gastenboek

03-07-2018 | Zondag 01 Juli 2018 Wilde eetbare planten Oostvoornse Meer.
Mark en Hanneke nemen ons mee naar unieke gebieden in de Wilde eetbare planten. Deze zondag, dag nummer 4 De kennis van deze twee warme mensen is bewonderingswaardig en weten heel goed te doseren met de nodige humor. Er worden specifieke kenmerken van de te behandelen planten gedeeld en natuurlijk veel gekeken, gevoelt, geroken en geproefd. Buiten de goed voorbereide lijst met eetbare planten soorten laten zij ons ook mooie, opmerkelijke en zeldzame planten zien. De dagen zijn heel interactief en dat maakt het geheel nog interessanter. Heel fijn dat er op deze cursus dagen veel leuke mensen zijn uit alle hoeken van het land. Vaak ontstaan er leuke gespreken en word er met elkaar gelachen. We zien nog een prachtige roofvogel vermoedelijk een Rode Wouw. Eenmaal thuis na een zeer warme dag ben ik gaan kokerellen met de op zaterdag verzamelde Wieren. Mede cursisten hebben het hiervoor ook al benoemt, veel respect voor Mark die door gebruik van Antibiotica helemaal aangekleed op een tropische dag zonder mopperen ons tot het eind heeft weten te boeien! Al met al een prachtig weekend door Wildernisschool Outback, erg voedend.
Bedankt, Mark en Hanneke van Outback, het prachtige weer, de natuur van Zeeland en Voorne en natuurlijk ook de mede cursisten! Mathieu