Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Over ons

Het ontstaan van Wildernisschool Outback

Mijn hele familie heeft raakvlakken met de natuur waardoor ik van jongs af aan het natuurlijke leven ontdekte en daarmee werd de basis gelegd. In 1999 ging ik als buitensportinstructeur in verschillende landen werken en hierdoor ging ik mij nog meer in de natuur verdiepen. Sindsdien heb ik diverse buitensportopleidingen, bushcraftcursussen en -workshops, natuurexcursies en relevante lezingen gevolgd en menig boek over dergelijke onderwerpen versleten. Omdat mijn kennis in de bushcraft, survival, trekking en natuur groeide, nam ik vanuit mijn toenmalige werk steeds meer mensen mee voor diverse cursussen, excursies en tochten. Na vele enthousiaste en positieve reacties heeft dit ertoe geleid dat ik Wildernisschool Outback voor Bushcraft en Survival in 2007 heb opgericht.

Onze kwaliteit

Door mijn ruim 22-jarige werkervaring als gediplomeerd buitensportinstructeur, waarvan 15 jaar als eigenaar van Wildernisschool Outback, heb ik ruime ervaring in het begeleiden van uiteenlopende groepen. Het organiseren en uitvoeren van programma's is inmiddels een routine geworden waarbij er didactisch wordt gewerkt. De (assistent) instructeurs die binnen Outback werken hebben allen een groot raakvlak met de activiteiten die wij uitvoeren. Zij hadden al ervaring in de bushcraft, survival en/of trekking voordat zij voor Outback gingen werken.

Onze filosofie 

De natuur is de basis van ons bestaan en daarom is het noodzaaklijk om hiermee in harmonie samen te leven. Dit zult u misschien niet letterlijk van ons te horen krijgen, maar wij gaan absoluut met groot respect voor de natuur om. Natuurlijk hoop ik dat deze filosofie in al onze programma's doorschemert. De doelstelling die ik tijdens onze activiteiten heb is om deelnemers op hun eigen manier de natuur te laten ervaren en hen te laten zien dat de natuur een onuitputtelijke bron van leven is die ons alles verschaft wat wij primair nodig dienen te hebben. Zo hoop ik cursisten met een ander oog naar de natuur te laten kijken en te enthousiasmeren voor de natuur.

De veranderingen binnen Outback

We streven altijd om nieuwe, sterke programma's in te voeren zodat het aanbod interessant en divers blijft, maar ook kijken we of programma's aangepast en/of vernieuwd kunnen worden met het oog op de kwaliteit. Houd daarom onze website goed in de gaten als u van de veranderingen op de hoogte wilt blijven!

Met groene groet!

Mark Burg