Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Bushcraftcursus 2

Dit is een weekend waarbij aandacht wordt besteed aan uiteenlopende technieken. Ook kruipen we meer in de huid van de jager-verzamelaar door de fauna er intens bij te betrekken. Het is een goed vervolg op onze eerste bushcraft cursus; waar we toen eindigden gaan we nu letterlijk verder. Na afloop zal je het bushcraften meer in de vingers hebben.

Onze locatie bevindt zich in de Franse Ardennen. Op een heuvelhelling van gemengd bos maken we gebruik van meerdere vlakke plateau's. Langs ons basiskamp stroomt een beekje van zuiver bronwater. Zo hebben we altijd schoon drinkwater binnen handbereik. In het dal stroomt een grote beek waar we ons kunnen wassen. In dit gebied worden veel reeën, vossen en zwijnen gespot en op zo'n 200 meter van ons kamp ligt een beverburcht. Tijdens de nachtelijke uurtjes sluipen wasberen langs onze bivak en sporadisch wordt in dit gebied ook lynx gesignaleerd. Het bos is lang aaneengesloten waardoor je hier dagenlang kunt rondzwerven zonder het bos te verlaten. Elke ochtend en avond brandt er een kampvuur waarmee we onze warme drankjes en maaltijden bereiden. Het brandhout halen we direct uit de omliggende wildernis. Voor sommige activiteiten moeten we onze bivak verlaten waardoor u de omgeving te zien krijgt. Voor deelname aan dit programma is het geen vereiste om eerst onze bushcraftcursus 1 gevolgd te hebben.

Overige informatie
Locatie Matton-et-Clemency, FR (Ardennen)
Data
18‑10 t/m 20‑10‑2024 aanmelden
Tijdsduur van vr 20.00 t/m zo ±17.00 uur
Kosten € 235,- per persoon
Deelnemers* min 8 - max 16
Inclusief gebruik van materialen zoals oa een mes en firesteel
Exclusief overnachtingen in een tent, eten**, drinken en verzekeringen
Verhuur voor € 10,- een tent

* individueel inschrijven is mogelijk, maar de cursus zal pas doorgaan wanneer minimaal 8 personen zich hebben aangemeld
** bij aanmelden ontvang je een lijst met suggesties en tips betreft eten en drinken


Cursusinhoud


Bericht uit ons gastenboek

02-11-2015 | Laatste weekend van oktober, Bushcraft 2. Een verjaardagscadeau die we met ons 4-en wilden beleven. Wat een geweldige ervaring, waardevol en zo puur natuur. Ik heb dingen voor het eerst gedaan/beleefd, van een mes vlijmscherp maken tot een vuur aanmaken met behulp van eigengemaakt verkoold katoen en een vuursteen. Zittend met een super leuke groep bij de driepoot boven het vuur waar steeds een pan in hangt. Zaterdag met een stoofpot die me altijd zal bij blijven. Omdat er konijn in zat die we zelf hebben geslacht en gevild...respect voor eten van vooral vlees is hierdoor zoveel groter geworden dan het al was. Mark je hebt het ontzettend goed overgedragen in woord en daad dat we met veel plezier van de natuur om ons heen kunnen genieten/gebruiken/leven in harmonie en met respect. We komen zeker terug. Bedankt Carla.