Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Wildplukken 2

Wildplukken in de Ardennen

Dit lange weekend staat geheel in het teken van wildplukken. We verzamelen plantendelen zoals oa bladeren, bloemen, wortels, vruchten en noten, maar ook paddenstoelen en misschien wat insecten. De natuur produceert inhet najaar veel voedsel en daar gaan wij dankbaar gebruik van maken. Het weer en de biologische klok in deze periode bepaalt de hoeveelheid, maar er zal genoeg variatie aanwezig zijn om dit weekend te doen slagen.

In de Belgische of Franse Ardennen wordt dit voedzame weekend uitgevoerd. Zowel vrijdag, zaterdag en zondag verzamelen we tijdens wandelingen divers voedsel. We zorgen ervoor dat we iedere dag op tijd in ons huisje terug zijn zodat we genoeg tijd hebben om het verzamelde voedsel ontspannen in onze keuken te kunnen bereiden. Ook basisingrediënten uit de winkel zullen aanwezig zijn waardoor we volwaardige gerechten kunnen laten zien en proeven. Natuurlijk houden wij rekening met eventuele allergieën en vegetariërs/veganisten. Een lang weekend waarbij u leert diverse voedsel uit de natuur te herkennen en te gebruiken voor een gezonde maaltijd.

Overige informatie
Locatie Belgische of Franse Ardennen
Datum
19‑09 t/m 22‑09‑2024 aanmelden
Tijd van do 20.00 tm ± zo 14.00 uur
Kosten € 450,- per persoon
Deelnemers* min 8 - max 16
Inclusief overnachting op locatie, maaltijden en drankjes
Exclusief vervoer en verzekeringen
Verslag 28-09-2013

* individueel inschrijven is mogelijk, maar de cursus zal pas doorgaan wanneer minimaal 8 personen zich hebben aangemeld


Cursusinhoud

Deze cursus is onderdeel van de jaaropleiding wilde voeding. Inschrijven is mogelijk, maar wees ervan bewust dat u zich dan aansluit bij de groep die dan deze opleiding volgt. Inschrijven kan pas vanaf 26 februari 2024. De personen die zich willen inschrijven voor deze gehele opleiding hebben namelijk voorrang op personen die zich willen aanmelden voor losse dagen of weekenden. Als dus de opleiding van start is gegaan en er zijn nog plaatsen vrij dan is aanmelden mogelijk via deze pagina.


Enkele berichten uit ons gastenboek

02-04-2018 | Gisteren een heel leerzame cursus eetbare planten 1 gevolgd. Ik vond deze plantencursus interessanter t.o.v. de keren dat dit onderwerp ter sprake kwam tijdens de bushcraftweekenden, misschien omdat ik dit keer niet afgeleid werd door hout hakken en fikkie stoken. Ik ben en blijf een vent. Ik vond de veldzuring erg lekker op mn broodje kaas. Mark heeft alles duidelijk uitgelegd en uitgewerkt op papier zodat we thuis alles nog eens op kunnen zoeken en herhalen. Ik kijk uit naar de volgende 5 eetbare plantencursussen. Stefan vd Broek.

01-09-2014 | In april en juli de cursus eetbare planten I en II bij Mark gevolgd. Erg leuk en leerzaam. Ik kijk inmiddels met andere ogen naar planten tijdens een wandeling. Wat groeit er dan veel eetbaars voor (en onder) onze voeten. Met behulp van een goed determinatie boekje (genoeg tips van Mark) vergroot je nog meer je kennis. Soms kwamen we in juli even in hetzelfde gebied als dat van april. Opmerkelijk hoeveel planten er dan ogenschijnlijk niet meer waren of waren verdrongen door andere soorten. Ben reuze benieuwd naar deel III op 20 september a.s. Paul de Vries.