Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Impressievideo's

Deze twee impressievideo's laten goed het verschil tussen bushcraft en survival zien. Bij bushcraft leren wij je verschillende wilderniskennis en -vaardigheden aan in een relatief luxe setting, want je hebt alle uitrusting, (deels) eten en drinken bij je die je maar wenst. Tijdens een survival leer je ook overlevingsvaardigheden, maar dan is er altijd een bepaalde mate van afzien aanwezig. 

De eerste video is een promotievideo van één van de mooiste programma's die ik heb; expeditie Schotland. Tijdens deze expeditie is het toegestaan om al je uitrusting mee te nemen die je maar wenst, maar betreft het voedsel worden deelnemers uitgedaagd slechts de helft van het aantal calorieën - van wat je normaliter thuis zou nuttigen - mee te nemen. Wij laten zien wat je uit de natuur kunt eten en dan dien je zelf of als groep hiermee mee aan de slag te gaan. Uitdagend, maar je zult jezelf heel goed kunnen voeden. En omdat je goed gevoedt bent, heb je meer energie. En met meer energie heb je meer je koppie erbij, kan je meer dingen uitvoeren en zodoende ook meer leren. Verder heb je dus alle comfort bij je die je maar wenst en slaap je tijdens de nacht heerlijk in je warme slaapzak.

 

De tweede video is een zelfgemaakte amateuristische compilatiefilm van twee Extreme survivals die in 2012 plaatsvonden. Hier was het slechts toegestaan om een klein deel van de uitrusting mee te nemen zoals gereedschap, een firesteel, visgerei, een tarp, een pan, drinkbeker en de kleding die nodig was, maar geen tent, slaapmat, slaapzak en voeding. Zodoende ontstond een zeer uitdagende survival die mentaal en fysiek zwaar was, maar met de juiste begeleiding van kennis en vaardigheden en de nodige wiilskracht van de deelnemers het uiteraard een succes werd. Echter heb je dus veel minder energie vanwege het aanzienlijk minder aantal calorieën die je tot je kunt nemen. Een uitzondering was een Ultimate survival in 2010; die werd uiteindelijk de Ultimate picknick genoemd omdat we zoveel eten kon vinden en vangen.