Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Survivalweekend Frankrijk

Een weekend écht survivallen in de ruige bossen van de Franse Ardennen. Jullie leren oa om primitief vuur te maken, een goede schuilhut te bouwen, te jagen, maar we verzamelen ook voedsel uit de natuur. Durf je trouwens ook een insect te eten? Aan het eind van de dag hebben de kids nog genoeg tijd om te spelen en de volwassenen om te relaxen.

Een echte survivor kan niet zonder een goede survivalstok en daarom is dat de eerste opdracht; zoek er één die stevig is. Dan gaat de survival van start. We leren jullie vele survivalskills en reiken veel kennis aan die nodig zijn om te kunnen overleven in de wildernis. Wat doe je als je bv verdwaald bent? Wat is de belangrijkste survivalskill die er is? Hoe kom je aan drinkwater? Kan je regenwater drinken? Op alle vragen krijgen jullie antwoord. Daarnaast gaan jullie vuur maken zonder aansteker of lucifers, maar doen dit alleen met een firesteel; zo'n vuurstaaltje waar vonken vanaf komen. Brandhout halen we uit het bos. En ja....ook als dit nat is. Jullie slapen in het mooie bos in een zelfgemaakte hut van een dekzeil. Zo maken we echte survivors van jullie! De basis van survival wordt in combinatie met leuke en leerzame spelletjes aangeleerd. Daarnaast zullen we iedere ochtend en avond een kampvuur hebben waarop we tosti's en hamburgers kunnen bakken. Lusten jullie ook marsmalllows? Ja? Mooi! Daar hebben wij er genoeg van!

Dit programma vind naast een camping plaats waar alle sanitaire voorzieningen aanwezig zijn.

Overige informatie
Locatie Matton-et-Clemency, FR
Data
26‑07 t/m 28‑07‑2024 aanmelden
Tijd vr 19.00 t/m zo ±16.00 uur
Leeftijd 7 t/m 13 jaar
Kosten € 189,- per persoon
Deelnemers min 10 - max 30
Inclusief eten, drinken en gebruik van diverse materialen zoals zeilen, messen en firesteels
Exclusief overnachtingen in een tent, vervoer en verzekeringen
Verhuur voor € 10,- een tent
Verslag 24 t/m 26-6-2011

* je zult per mail een lijst ontvangen waarin wij ideeën geven betreft het voedsel en drankjes dat je kunt meenemen.


Survivalinhoud


Berichten uit ons gastenboek

09-10-2017 | Wauw! Nadat Rob thuiskwam na een ouder kind weekend vol enthousiasme, zijn we afgelopen weekend samen gegaan. Veronique heeft leren vuur maken en dan vooral hoe het niet moest in het begin. Water filteren, sporen zoeken, Knopen leggen, vuur maken, enz enz enz enz. Ja heerlijke brandnetelsoep en een stampot van klaver-veld zuuring, weegbree gegeten. En natuurlijk in het bovenste kamp geslapen in een shelter. Veronique Hendrix.

27-06-2011 | Mark, topweekend gehad in de natuur. Max heeft uitgebreid uitleg gedaan aan zijn moeder over alles wat hij geleerd heeft. Moet wel zijn overgekomen dus jullie uitleg voor kinderen. Goed concept en ook leuk voor mij als 'papa'. Groeten Jasper.