Survivalkamp

Het is zover: ons survivalkamp gaat van start! We duiken een ruig stukje bos in de Franse Ardennen in. Daar gaan jullie alle opgedane kennis en vaardigheden toepassen, maar ook slapen in een natuurlijke hut van takken en bladeren. Inmiddels ben je een echte vuurmeester, weet je hoe je moet navigeren, drinkwater en eten uit de wildernis kunt verzamelen, welke dieren er leven in het bos en je leest het weer als een echte survivor. Tijdens dit kamp komt al het geleerde terug. Natuurlijk zijn er ook nog andere dingen die wij jullie gaan leren zoals campcraft.

Tijdens deze survivalkamp gaan we als groep een wildernistocht lopen waarin we om de beurt met kaart en kompas navigeren en als een echte wildernisgids de groep voorgaan. Is dit nog een beetje te spannend? Geen probleem, samen komen we er zeker uit en zorgen we ervoor dat we niet verdwalen. Eten nemen we mee, maar onderweg gaan we zeker voedsel vinden om ons maal mee af te maken. Dit kunnen lekkere planten zijn, besjes, insecten en als we geluk hebben ook nog een aantal paddenstoelen. Wellicht weer een keer thee maken van heerlijke blaadjes? We slapen in de natuur waar we elke dag een nieuwe bivakplaats opzoeken om daar de nachten door te brengen, een kampvuur te maken zoals jullie dat hebben geleerd met firesteel of één van de andere technieken. Misschien neemt iemand wel een vuurboog mee om daarmee het kampvuur aan te maken. Gedurende de tocht letten we op het weer zodat we weten waar we aan toe zijn. Samengevat: je leert alles wat je geleerd hebt in de praktijk te brengen, maar we zullen vooral heel veel plezier hebben in een hele mooi bergachtig gebied. Eenmaal op onze bivaklocatie aangekomen hebben we nog genoeg vrij tijd. Vuurtje maken doen we sowieso. Je kunt gewoon lekker genieten van je vrije tijd, maar wellicht hebben jullie nog ideeën om iets te gaan doen? Wil je nog iets leren? Voorafgaand aan dit programma bespreken we dit en dan kunnen we kijken of we dit kunnen toevoegen aan deze kleine survivalweek.

Survivalinhoud