Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Expeditie Schotland

Onze bushcraft expeditie vindt plaats aan de westkust van Schotland op het eiland Isle of Mull. Tijdens deze tocht door onherbergzaam terrein en langs de oceaan nemen we alle luxe mee die we maar willen zoals een tent, slaapspullen, brandertje, etc, maar met een beperkte hoeveelheid aan voedsel. Ons overig aanvullend voedsel verzamelen of vangen we direct uit de natuur. Denk hierbij aan vis, zeevruchten, zeewieren, paddenstoelen, bosvruchten en planten.

De trektocht én het verzamelen van voedsel is de rode draad van dit programma. Eten in overvloed, maar we moeten er wel iets voor doen om het te krijgen. Bij eb is het tijd om tussen de rotsen en in het zand te foerageren naar oa zeevruchten en zeewieren. Met een beetje geluk zien we vissen die in een poel zijn achtergebleven. Dan is het nog een kunst om deze te vangen. Bij opkomend water is het tijd om te vissen. Hoe je dat doet is aan jou; met een vishengel of, als je dat liever hebt, slechts met visdraad en -haakjes. Ik heb daarnaast visfuiken bij me wat altijd krab en andere vissen oplevert. Dit voedsel zullen we culinair bereiden met ingrediënten van thuis. Dit doen we op gasbranders en als het mogelijk is op een behaaglijk kampvuur. De natuur is hier werkelijk schitterend. Steile kliffen, rotsen, verlaten stranden en een oceaan die de ene keer kalm en de andere keer ruig is geven een groot gevoel van ontzag, vrijheid en rust. Zeearenden, otters en zeehonden worden regelmatig gezien en met een beetje geluk ook dolfijnen die in een baai zwemmen. We overnachten elke dag op een andere locatie en leggen ongeveer acht kilometer per dag af. Aan drinkwater komen is niet moeilijk aangezien er veel water vanaf de heuvels en bergen de oceaan in stroomt. Dit is een leerzame en natuur overgoten week waarvan u veel zult leren.

Overige informatie
Locatie Isle of Mull, Schotland
Datum
30‑09 t/m 06‑10‑2024 aanmelden
Kosten € 935,- per persoon
Deelnemers min 6 - max 12
Exclusief vervoer NL, eten, drinken en verzekeringen
Vluchtinfo Schiphol Airport vertrek wo 9.30 uur - terugkomst di 19.30 uur | tijden kunnen fluctueren
Promotiefilm zie hieronder of expeditie Schotland 2017

 


Programmainhoud

Het staat je vrij om je eigen voedselpakket samen te stellen. Een goede richtlijn is om 1000 tot 1500 kilocalorieën aan voeding per dag mee te nemen. De rest van de ongeveer 1000 calorieën halen we uit de natuur. Je leert dus veel over natuurlijke voeding en lichtgewicht reizen.