Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Feestbuffet

Deze dag is dé afsluiter van het jaar die geheel in het teken staat van wilde voeding bereiden als heerlijke tapas en gerechten, maar ook als drankjes. Hetgeen wat we hebben gemaakt tijdens het afgelopen jaar komt op deze feestelijke dag terug, maar uiteraard is er ook weer ruimte voor nieuwe versnaperingen. Zoals inmiddels gebruikelijk is geeft een ieder als 'chef-kok' een presentatie van het gemaakte gerecht. Zo delen we kennis met elkaar en kan de tapas rond lunchtijd beginnen. Daarna gaan we aan de slag en zijn we bijna de gehele middag bezig om het diner voor te bereiden. Natuurlijk erg ontspannen en niet zo erg op de tijd gericht als de voorgaande trajecten, want dit is echt een feestelijke afsluiter van de opleiding.

Veel voedsel dat geconserveerd is op de cursusdag conserveren zoals gedroogd, gerookt, ingelegd en gefermenteerd voedsel komt uiteraard tijdens deze dag terug evenals eventuele thee, koffie, bier, wijn, etc. wat in het loop van het jaar is gemaakt. Nieuwe ideeën en gerechten zijn natuurlijk ook weer van harte welkom. De gehele dag verblijven in en rondom de keuken.

Inhoud