Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Bushcraftcursus 1

Deze cursus is zeer geschikt voor personen die zich graag in de natuur willen begeven en onmisbaar voor diegenen die dit voor meerdere dagen willen doen. Tijdens dit weekend leer je oa de vier essentiële basisvaardigheden van bushcraft en survival aan. Denk aan drinkwater, shelter, vuur en voeding. Wij bereiden je goed voor op een verblijf in de wildernis.

Onze locatie bevindt zich in de Belgische of Franse Ardennen. Op een heuvelhelling van gemengd bos maken we gebruik van meerdere vlakke plateau's. Langs ons basiskamp stroomt een beekje van zuiver bronwater. Zo hebben we altijd schoon drinkwater binnen handbereik. In het dal stroomt een grote beek waar we ons kunnen wassen. In dit gebied worden veel reeën, vossen en zwijnen gespot en op zo'n 200 meter van ons kamp ligt een beverburcht. Tijdens de nachtelijke uurtjes sluipen wasberen langs onze bivak en sporadisch wordt in dit gebied ook lynx gesignaleerd. Het bos is lang aaneengesloten waardoor je hier dagenlang kunt rondzwerven zonder het bos te verlaten. Elke ochtend en avond brandt er een kampvuur waarmee we onze warme drankjes en maaltijden bereiden. Het brandhout halen we direct uit de omliggende wildernis. Voor sommige activiteiten moeten we onze bivak verlaten waardoor u de omgeving te zien krijgt.

Overige informatie
Locatie Matton-et-Clemency, FR (Ardennen)
Data
19‑04 t/m 21‑04‑2024 aanmelden
17‑05 t/m 19‑05‑2024 aanmelden
07‑06 t/m 09‑06‑2024 aanmelden
05‑07 t/m 07‑07‑2024 aanmelden
02‑08 t/m 04‑08‑2024 aanmelden
30‑08 t/m 01‑09‑2024 aanmelden
04‑10 t/m 06‑10‑2024 aanmelden
Tijd van vr 20.00 t/m zo ±17.00 uur
Kosten € 225,- per persoon
Deelnemers min 8 - max 16
Inclusief gebruik van materialen zoals oa een mes en firesteel
Exclusief overnachtingen in een tent, maaltijden*, drinken*, vervoer en verzekeringen
Huur voor € 10,- een tent
Verslag artikel Panorama en 19 t/m 21-4-2013

* je zult per mail een lijst ontvangen waarin wij ideeën geven betreft het voedsel en drankjes dat je kunt meenemen.


Cursusinhoud

Wist je dat personen die een dergelijke bushcraft- of survivalcursus als deze hebben gevolgd daadwerkelijk een veel grotere overlevingskans in een survivalsituatie hebben? Dit is statistisch vastgesteld aan de hand van de survivalverhalen die er zijn.


Berichten uit ons gastenboek

06-06-2017 | Afgelopen weekend begonnen met bushcraftcursus 1. Al zolang had ik deze cursus in gedachten en ben blij dat ik deze stap heb ondernomen. (Hooked up) Zoveel geleerd in het weekend dat ik amper kon geloven dat het alweer voorbij was. Er hing een super positieve energie in onze groep en dat maakte alles zoveel mooier tijdens de late kampvuurmomenten. Van shelter bouwen tot het maken van vuur, de basis was besproken. Ben zeker overtuigd om Bushcraftcursus 2 & 3 te volgen. Bedankt Mark & Cornel dat jullie de tijd namen om ons allemaal goed op weg te helpen. Mijn respect hebben jullie verdiend. Khalid Anflous

19-09-2014 | Afgelopen weekend hebben wij het bushcraftweekend nummer 1 gevolgd in de Ardennen. Wat een ervaring. Veel geleerd rondom water zuiveren, vuur maken, eetbare paddestoelen vinden en vooral opeten (heeeerlijk), shelter gebouwd, etc. Deze dames hebben zelfs een pissebedje gegeten.. Zeker aan te raden, smaakt naar botersla. Bedankt Mark, het was top! Ook wij gaan voor nummer 2. Jacqueline & Karlijn.

24-04-2012 | Ik heb een heel leuk en leerzaam bushcraft weekend gehad. De cursus zit erg goed in elkaar en het is geweldig om te zien hoeveel kennis jij hebt van de natuur. Ik hoop nog veel meer van je te leren. Jerry