Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Eetbare planten 2

Het zal je verbazen hoeveel eetbare planten er nu al aanwezig zijn. Afhankelijk van de natuurlijke klok staan diverse soorten net wel of net niet in bloei. Hoe het ook is; het nodigt in ieder geval uit om met dit prachtige en smaakvolle onderwerp aan de slag te gaan. Tijdens een wandeling van ongeveer drie kilometer reiken wij de leerstof aan.

In en rond de Tenellaplas in het Voornes Duin wordt deze cursus georganiseerd. Dit gebied is één van het soortenrijkste duingebied van West Europa en herbergt in ieder geval de meeste Nederlandse wilde planten. Op deze dag laten wij planten zien die je kunt eten of op een andere manier kunt verwerken zoals bv in drankjes. Denk dan bv aan rauw door een salade, gekookt als groente, keukenkruid, als thee of koffiesurrogaat, smaakmaker in dranken, etc. We verzamelen niets, maar proeven kan soms geen kwaad. Wel blijven we uiteraard van de zeldzame soorten af. Ook staan we stil bij de giftige planten die we tegenkomen. Voorafgaand aan deze dag ontvang je een overzichtslijst van alle planten die we gaan behandelen met gedetailleerde informatie. Dit is de tweede van de reeks van vijf eetbare planten cursussen die wij geven. Op deze dag behandelen we ongeveer 40 eetbare planten.

Overige informatie
Locatie Rockanje (ZH), NL
Datum
18‑05‑2024 aanmelden
Tijd van 9.30 tot ±16.00 uur
Kosten € 79,- per persoon
Deelnemers* min 8 - max 16
Inclusief overzichtslijst van de behandelde planten
Exclusief eten, drinken en verzekeringen
Verslag 11-04-2014

* individueel inschrijven is mogelijk, maar de cursus zal pas doorgaan wanneer minimaal 8 personen zich hebben aangemeld


Cursusinhoud

Deze cursus is onderdeel van de jaaropleiding wilde voeding. Inschrijven is mogelijk, maar wees ervan bewust dat u zich dan aansluit bij de groep die dan deze opleiding volgt. Inschrijven kan pas vanaf 26 februari 2024. De personen die zich willen inschrijven voor deze gehele opleiding hebben namelijk voorrang op personen die zich willen aanmelden voor losse dagen of weekenden. Als dus de opleiding van start is gegaan en er zijn nog plaatsen vrij dan is aanmelden mogelijk via deze pagina.


Bericht uit ons
gastenboek

22-04-2018 | Gisteren 21-04-2018 de 2e dag eetbare planten in Oostvoorne gevolgd. De meeste planten die we dit keer behandelden stonden nu in bloei. Onder de deskundige leiding van Mark en Hanneke, want dat mag gezegd worden, die 2 weten verschrikkelijk veel van planten, ook weer heel veel planten geproefd en geroken. Het was een warme dag ( 21 gr C) maar we hebben weer veel gezien en geleerd en gelachen!. Bedankt Hanneke en Mark en tot 13 juni. Groetjes Janneke en Olaf.