Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Wildplukken 2

Dit lange weekend staat geheel in het teken van wildplukken. We verzamelen plantendelen zoals oa bladeren, bloemen, wortels, vruchten en noten, maar ook paddenstoelen en misschien wat insecten. De natuur produceert inhet najaar veel voedsel en daar gaan wij dankbaar gebruik van maken. Het weer en de biologische klok in deze periode bepaalt de hoeveelheid, maar er zal genoeg variatie aanwezig zijn om dit weekend te doen slagen.

In de Belgische of Franse Ardennen wordt dit voedzame weekend uitgevoerd. Zowel vrijdag, zaterdag en zondag verzamelen we tijdens wandelingen divers voedsel. We zorgen ervoor dat we iedere dag op tijd in ons huisje terug zijn zodat we genoeg tijd hebben om het verzamelde voedsel ontspannen in onze keuken te kunnen bereiden. Ook basisingrediënten uit de winkel zullen aanwezig zijn waardoor we volwaardige gerechten kunnen laten zien en proeven. Natuurlijk houden wij rekening met eventuele allergieën en vegetariërs/veganisten. Een lang weekend waarbij u leert diverse voedsel uit de natuur te herkennen en te gebruiken voor een gezonde maaltijd.

Opleidingsinhoud

Deze cursus is onderdeel van de jaaropleiding wilde voeding. Inschrijven voor losse trajecten is mogelijk, maar pas vanaf 26 februari 2024. Personen die zich willen inschrijven voor deze gehele opleiding hebben voorrang op personen die zich willen aanmelden voor losse dagen of weekenden. Als de opleiding van start is gegaan en er zijn nog plaatsen vrij dan is aanmelden mogelijk via de pagina eetbare planten 1. Zie daar ook voor meer informatie zoals datum en prijs.


Bericht uit ons gastenboek

08-10-2012 | We hebben heerlijk gegeten: ommelet met parelstuifzwam, reuzenparasolzwam als vleesvervanger, klaverzuring en madeliefjes als salade, wortel van grote klis en salamonszegel als knabbel, hazelnootkoekjes, mint/kamillethee, rozenbottelsap (weinig werk ook ;-)) én meer. Als je meer wil weten over natuurlijke voeding is deze cursus een aanrader.... Machiel Appel