Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Nieuws

Wegens drukte door werk én met name een jong gezin is deze pagina niet meer zo actueel en actief als dat het vroeger was. U kunt ons ook volgen op Facebook, Twitter of Instagram, maar daar is de online activiteit ook flink afgenomen. Wel ben ik vanzelfsprekend in de wildernis nog met vele groepen erg actief :-)


Nieuws 2022

30-05 | NIEUW: survivalweekend met kids in Nederland.
Alle voorgaande weekenden waren steeds in de Belgische of Franse Ardennen. Vanaf nu ook in Nederland!
Meer informatie

30-05 | Data jaaropleidingen tot wildernisgids bekend.
Voor jaargang 2023/2024 staan er drie groepen ingepland. Corona kon deze opleiding niet klein krijgen ;-) Lees ook hoe wij met restricties rond Corona of soortgelijke situaties omgaan, want bij deelname krijg je sowieso de belofte dat de opleiding niet wordt gedowngrade.
Meer informatie

14-05 | Wildernisreis in Namibië!
Heb je zin in een avontuurlijke reis waarbij je interactief hebt met diverse dieren in Afrika? Dan is deze reis op je lijf geschreven! Hier ga je namelijk wandelen met cheeta's en hoogstwaarschijnlijk van heel dichtbij de woestijn olifant observeren. 
Meer informatie


Nieuws 2021

01-09 | Data jaaropleiding tot wildernisgids bekend!
Wederom staan er twee groepen ingepland voor volgend jaar tijdens jaargang 2022/2023. Corona kon deze opleiding niet klein krijgen ;-) Lees overigens ook hoe wij met restricties rond Corona omgaan, want bij deelname krijg je sowieso de belofte dat de opleiding niet wordt gedowngrade.
Meer informatie


Nieuws 2019

19-10 | NIEUW: natuurbewustzijn.
Ik houd mij graag bezig met mijn zintuigen. Zelfs zo erg dat ik deze oefeningen wil delen met anderen. Dit doe ik al enige jaren in het kort tijdens een aantal cursussen, maar nu is de tijd gekomen dat ik er een cursus van 4 losse dagen van heb gemaakt.
Meer informatie

18-10 | NIEUW: een weekend weerkunde.
Dit weekend is van origine gemaakt voor de jaaropleiding wildernisgids die ik verzorg....maar waarom niet aanbieden voor anderen, bedacht ik mij ineens....
Meer informatie

18-10 | Agenda 2020 gepubliceerd.
Daar is 'ie weer! De agenda voor volgend jaar. Helaas nog niet helemaal compleet, want er komen nog een paar nieuwe programma's erin te staan, maar die vereisen wat tijd om het netjes uit te werken. Binnenkort meer info...
Meer informatie


Nieuws 2018

12-08 | Terug van weggeweest; survivalweek met kids!
Voor de echte diehard kinderen en ouders die een kleine week willen survivallen. Geen toilet en douches, maar wel een groot bos en een rivier die langs ons kamp stroomt. En natuurlijk.....veel survivaltechnieken leren! Durven jullie het aan?
Meer informatie

12-08 | Nieuwsuur op bezoek.
Wat heb ik het druk zeg! Maar gelukkig niet alleen met werk ;-) Toch zie ik even de ruimte om weer eens een nieuwsberichtje te plaatsen, want we zijn nog steeds actief zoals onze agenda uiteraard laat zien. Laatst was ik te zien in Nieuwsuur waarbij ik een workshop verzorgde voor Spring Reizen.
Zie de aflevering


Nieuws 2017

31-01 | Verslag kanotocht in Zweden.
Dit kon niet uitblijven van deze prachtige kanoweek in Rogens Natuurreservaat in Zweden.
Lees het verslag

03-01 | Cursus vuur maken vernieuwd.
Nu met extra houtwrijvingstechnieken zoals de handboor, vuurploeg en vuurzaag. Vuur maken wordt nu echt een warm kunstje.
Meer informatie