Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Wilde planten 5

In het najaar geven veel planten hun vruchten, zaden en noten af in tegenstelling tot de andere jaargetijden. Wij zullen dus veel aandacht besteden aan deze plantendelen. In vergelijking tot onze andere eetbare planten cursussen leggen we nu een grotere afstand af om u alles te kunnen laten zien. 

In het Voornes Duin wordt deze cursus georganiseerd. Dit gebied is één van het soortenrijkste duingebied van West Europa en herbergt in ieder geval de meeste Nederlandse wilde planten. Op deze dag laten wij planten zien die je kunt eten of op een andere manier kunt verwerken zoals bv in drankjes. Denk dan bv aan rauw door een salade, gekookt als groente, keukenkruid, als thee of koffiesurrogaat, smaakmaker in dranken, etc. We verzamelen niets, maar proeven kan soms geen kwaad. Wel blijven we uiteraard van de zeldzame soorten af. Vooraf ontvang je een overzichtslijst van alle planten die we gaan behandelen met gedetailleerde informatie. Dit is de laatste van de reeks van acht eetbare planten cursussen die wij geven. Op deze dag behandelen we ongeveer 40 eetbare planten.

Opleidingsinhoud

Deze cursus is onderdeel van de jaaropleiding wilde voeding. Inschrijven voor losse trajecten is mogelijk, maar pas vanaf 26 februari 2024. Personen die zich willen inschrijven voor deze gehele opleiding hebben voorrang op personen die zich willen aanmelden voor losse dagen of weekenden. Als de opleiding van start is gegaan en er zijn nog plaatsen vrij dan is aanmelden mogelijk via de pagina eetbare planten 5. Zie daar ook voor meer informatie zoals datum en prijs.