Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Eerste slachten en prehistorisch koken van 2012

Een educatief programma waarbij we terug in de tijd gaan om te ervaren hoe het is om zelf een dier te slachten en vervolgens deze met diverse prehistorische kooktechnieken te bereiden en natuurlijk te eten. Hoewel er meerdere methodes bestaan hebben we er tijdens deze bushcraftcursus drie behandeld.

Rond 9.00 uur was de groep compleet en bouwden we gezamenlijk onze bivak op. Daarna moest ik hun meedelen dat ik er niet ingeslaagd was om vis mee te nemen die we konden slachten. Diegene die mij normaal vis kan leveren had nog geen vis in zijn fuik waardoor ik genoodzaakt was om de vorige dag zelf op visjacht te gaan. De kans was groot om kabeljauw of fint te vangen, maar helaas had ik niets. Hierdoor voelde ik mij genoodzaakt om de ochtend waarop dit programma plaatsvond het nogmaals te proberen. Vroeg uit de veren, maar helaas had ik toen ook geen succes. Het roken van vis is wel doorgegaan, maar dan met zalmmootjes op vel uit de supermarkt. Even later kwam één van de deelnemers naar mij toe die bekend was ik deze omgeving en vertelde mij dat er vlakbij een forellenkwekerij was. Tot mijn verbazing was dit inderdaad waar, maar zij konden pas over week weer leveren. Een mooi adres waar ik de volgende keer dus heen kan gaan.

Wel had ik een aantal kippen en konijnen bij me. Die hebben wij zorgvuldig ontleed en alles wat hierin eetbaar is aan het eind van de dag genuttigd behalve een aantal organen die we tijdens een drinkpauze eenvoudig boven het vuur bereid hadden. Zo hebben we allen geproefd hoe het hoogstwaarschijnlijk in de prehistorie betreft het eten eraan toe ging.