Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Dagcursus slachten en prehistorisch koken

Afgelopen zaterdag werd tijdens een zonnige dag in de provincie Zeeland een cursus gehouden waarbij drie diersoorten werden geslacht en vervolgens op diverse primitieve manieren werden bereid.

De locatie waar dit programma wordt gehouden is voor mij een droomlocatie. Ik kan in de nabije omgeving kippen, konijnen en diverse vissoorten halen en tevens een terrein huren waar ik gebruik mag maken van de wilgen die daar staan. Daarom kan ik het in dit programma niet laten om eerst met de deelnemers een driepoot met daaraan een rooster van wilg te maken waarop de vis gerookt wordt. Dus allereerst een aantal wilgentakken afzagen en touw van de bast maken waarmee we de driepoot konden maken waaraan het rooster vastgebonden werd.

Daarna gaf ik een demonstratie hoe vis schoongemaakt dient te worden en dit gebeurde op twee manieren. Dat verklaard waarom je op de bovenstaande foto twee forellen ziet waarvan één met en één zonder kop. Toen was het de beurt aan de konijnen die we van hun vel ontdeden en daarna hun ingewanden. De organen we tijdens de lunch opgegeten en de huiden zijn bewaard voor een ander programma. Als laatste hadden we twee kippen die na het plukken op het spit belanden en daarmee ging het diner van start.