Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Bezoek van NRC Handelsblad tijdens bushcraft cursus

Op 28 juli werd één van de meerdere bushcraft basis cursussen die in een jaar worden gehouden in Austerlitz georganiseerd. Ditmaal bijzonder getint, want het NRC Handelsblad kwam langs om een artikel te maken voor hun zomerrubriek.

De basisprincipes van bushcraft werden de cursisten op deze zomerse dag aangeleerd. Denk hierbij aan het verwerven van kennis over hoe je in de natuur aan drinkwater kan komen en de rest van de dag was zowel theoretisch als praktisch. We bouwden een goede hut met alleen takken en bladeren. Na de lunch werden een kleine twintig eetbare planten aangewezen waarbij ook randinformatie over natuurlijke voeding werd gedeeld. Er waren al een aantal paddenstoelen aanwezig waardoor dat ook ter sprake kwam. Niet te vergeten de insecten. Iedereen kreeg de kans om er één weg te smikkelen, maar slechts een enkeling durfde het aan. Als afronding van de dag werd er vuur gemaakt. Twee technieken werden behandeld; vuur maken met een firesteel en met de vuurboog. Bij de eerste techniek was iedereen succesvol, maar de tweede moeilijkere techniek slechts een handje vol. Toch hebben zij kunnen ervaren hoe vuur maken met houtwrijving in zijn werk gaat zodat een volgende keer sneller succes te behalen valt!

´s Ochtends was Cindy Heijen, in dienst van het NRC Handelsblad, aanwezig om foto´s te maken voor hun zomerrubriek. Ook werd ik en een deelnemer kort geïnterviewd wat terug zou komen in het artikel. Wekelijks werd er namelijk in het NRC Handelsblad aandacht besteed aan activiteiten die men tijdens de zomer in Nederland kan doen. Ze hadden ons uitgekozen omdat er nog niet een echt stoere activiteit in hun rubriek terugkwam en ik was natuurlijk zeer vereerd dat zij wildernisschool Outback daarvoor hadden uitgekozen. Het artikel was op 6 augustus j.l. te lezen in het blad en daarover zal ik binnenkort middels een apart nieuwsbericht over berichten.