Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Besloten groep voor slachten en koken

Op 23 maart ontving ik drie broers met zonen en schoonzonen voor het programma slachten en prehistorisch koken. Op een avond kregen de broers het idee om met de mannelijke kant van de familie iets oers te gaan doen en daarbij kwamen zij op dit programma uit. Terug naar de basis toen wij als mens nog ons eigen eten moesten slachten, villen, plukken om het als laatste dankbaar te bereiden.

Met een windkracht van 5 en 6 Beaufort bij temperaturen rond het vriespunt waardoor de gevoelstemperatuur ver onder nul daalde, begon de groep alsnog enthousiast en met een lach aan deze dag. Enigszins beschut tussen de heggen en met een container en een shelter in de vorm van een tipitent gemaakt door de eigenaar, dienden als windblok. De enige die zij misten was....een vegatariër.

Acht forellen, zes kippen, twee konijnen en een gans die steeds campinggasten aanviel, stonden op het menu. Al dit voedsel zouden we bereiden zonder gebruik te maken van potten of pannen net zoals onze verre voorouders het gedaan zouden hebben en hoe sommige natuurvolkeren het nog steeds doen! Alleen een vuur is al voldoende om voedsel te bereiden! Ondanks de slacht werd er respectvol met de dieren omgegaan die later op verschillende primitieve manieren werden bereid. En dan te bedenken dat de slacht hele normale  handelingen waren voor opa en oma!