Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Wilde kat gezien tijdens bushcraftweek

Van 22 t/m 27 juli werd in de Belgische Ardennen een week georganiseerd waarin vele bushcraftvaardigheden met zorg werden behandeld. Voor het eerst op deze locatie werd een programma als deze uitgevoerd. Voor mij een omschakeling, maar wel een hele fijne. Zo kan ik ook mijn kennis uitbreiden omdat hier andere flora en fauna voorkomen.

Met een leuke en enthousiaste groep beleefden we deze week. Het hoogtepunt was waarschijnlijk voor de meesten het maken van vuur en met name de techniek met houtwrijving. Bijna iedereen heeft het voor elkaar gekregen om zo vlammen te doen ontstaan.

Verbazingwekkend hoeveel paddenstoelen er nu al aanwezig waren. Dit zorgde voor een aangename aanvulling op onze maaltijd. Meerdere duivelseieren werden verzameld en gebakken gegeten.

Persoonlijk had ik mijn zinnen gezet op het spotten van een wasbeer. Prenten laten duidelijk zijn aanwezigheid zien en na meerdere pogingen in de vroege ochtend staat mijn waarneming nog op nul. Tijdens het wild spotten wat als programmaonderdeel stond gepland, had ik hoop dat iemand het geluk zou hebben deze uitheemse diersoort te zien. We hadden de groep opgesplitst in drie groepjes zodat de kans om wild te spotten het grootste was. Je weet simpelweg nooit wat je staat te wachten en het komt altijd onverwachts! Zo heeft één persoon een wilde kat gespot. Super! Ook deze komt hier dus voor en maakt voor mij het meer interessant om hier meer in de sporen te verdiepen die er kunnen zijn.

De groep vertrok met een flink portie natuurbeleving in hun geheugen en met kennis over hoe te kunnen handelen en leven in de natuur!