Vuur maken voor gemeente Cuijk

Elke jaar gaat deze afdeling van de gemeente Cuijk een actieve en ontspannen dag tegemoet en de organisatoren van dit jaar kozen ervoor om hun collega's met een workshop vuur maken te verrassen.

Donderdag vond deze dag op een Landgoed in Noord-Brabant plaats. Na aankomst werden wij als instructeurs ontvangen met een bakje thee of koffie en liepen we met de organisatoren het programma nog eens kort door. In het bos keken we wat daar de mogelijkheden waren om met de groep voorbereidingen te treffen voor deze workshop.

De groep van ongeveer 50 personen arriveerde enige tijd later en in het stukje bos waar hun een uitleg werd gegeven over het maken van vuur met hout uit een, op dat moment, kletsnat bos. Vervolgens gingen zij hout en eventueel tondelmateriaal verzamelen wat ze later gingen gebruiken. Eenmaal terug op de vuurlocatie leerden alle personen vuur te maken met een firesteel zodat ze goed voorbereid met het vuurspel konden beginnen. Tien teams namen het tijdens dit spel tegen elkaar op met als doel om zo snel mogelijk een koord op 50 cm hoogte door te branden wat alle teams uiteindelijk gelukt is.