Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Voorbereidingen survivaltocht in Schotland

Op uitnodiging van een organisatie heeft eigenaar Mark Burg, samen met drie organisatoren van de organisatie, van 7 t/m 9 december Schotland bezocht om een geschikte locatie uit te zoeken waar een lang karakterweekend voor een groep mannen in april 2010 zal plaatsvinden. Outback zorgt dan o.a. voor het survivalaspect.

Dit lange karakterweekend is bedoeld voor 80 mannen om hun fysiek, mentaal en geestelijk uit te dagen. Dit concept is door de organisatie al drie keer eerder in de Belgische Ardennen uitgevoerd. Mark was hierbij twee keer aanwezig en wegens groot succes is het nu tijd om er een 'extreme edition' van te maken!

Maandagochtend vlogen we naar Schotland en kwamen halverwege de middag op locatie aan (die wij nog geheim houden zodat de deelnemers zich niet kunnen verdiepen in het gebied). Met typische Schots weer, bewolkt en regenachtig, begon onze oriëntatie. Al gauw werd duidelijk hoe adembenemend het gebied is en het enthousiastme werd alsmaar groter. Nadat we ons hadden laten informeren en kaartmateriaal van het gebied hadden gekocht, was het tijd om de toegangswegen te verkennen. Op de weg daar naar toe kwamen we vele edelherten tegen. Inmiddels was de duisternis al ingetrokken (16.15 uur!!), maar we besloten om alsnog een kleine berg te gaan beklimmen. Met een hoofdlamp op een baan trekkend door het heide- en veengebied was het, ondanks de duisternis, zeer aangenaam en kwamen we tot nieuwe inzichten en ideeën. 's Avonds hebben we de topografische kaart erbij gepakt en zijn we gaan brainstormen.

De volgende dag was Moeder Natuur ons in de ochtend goed gezind. De lucht was kraakhelder en toen we het gebied weer introkken, lieten de inmiddels besneeuwde bergtoppen zich goed zien. De vele vragen die we hadden, werden door aanwezig te zijn vanzelf opgelost. We hebben het maximale uit deze dag gehaald door verkennend veel kilometers te lopen en als afsluiter ons eten boven een kampvuurtje 'gekookt'. Om 23.15 uur kwamen we het gebied uit en was het tijd om naar ons hostel te gaan.

De doelstelling van dit bliksembezoek aan Schotland was om een geschikte locatie voor het project te vinden, gebiedskennis op te doen, zowel in het terrein als via de locale instanties en, als mogelijk is, om tot een globale opzet van het programma te komen. Tot ons grote genoegen zijn we hierin geslaagd! Met vernieuwde energie gaan we samen, en een ieder in zijn eigen specialisme, verder aan de slag om deze onderneming tot een succes te maken.

In het vroege voorjaar van 2010 gaan we terug om het programma, letterlijk en figuurlijk, na te lopen. Via de website zult u op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen.