Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Teambuilding en bushcraft

Bij ons kan er ook een programma op maat worden geboekt zoals bij deze groep mannen. Voor een vrijgezellenfeest wilde de organisator graag teambuilding en bushcraft in een dagprogramma terugzien. Met vele jaren ervaring als full-time buitensportinstructeur wist ik met deze vraag wel raad.

In het verleden werkte ik voor meerdere organisaties en daar werd teambuilding vaak op een open veld verricht. Materiaal werd uit de opslag gehaald en met een busje naar de locatie gebracht. Vaak was er veel tijd nodig om dit voor te bereiden. Met het programma wat ik in gedachten had wilde ik deze rompslomp mijden. En dat kan heel goed, want ook met dit kan de natuur je van alles bieden. Zo had ik besloten om alleen wat touw mee te nemen en de rest van de materialen uit het bos te halen. De ochtend werd gevuld met teamworkactiviteiten waarbij de heren tijdens een wandeling diverse opdrachten moesten uitvoeren. Daarna moest een ieder wat tondelmateriaal verzamelen, want 's middags nu de lunch zou dit gebruikt worden om vuur te maken.

De technieken met de firesteel en de vuurboog werd behandeld tijdens het primitief vuur maken. Zoals verwacht was iedereen succesvol met het vuurstaaltje, maar om vuur te maken door middel van houtwrijving is toch wat ingewikkelder. Toch lukte het een paar personen om vlammen uit het gedroogde gras te krijgen. Als laatste werden een aantal kippen geslacht en reeds dode konijnen gevild en schoongemaakt. Deze zou de groep vervolgens nuttigen tijdens het diner waarbij ze op de barbeque werden bereid.