Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Survivalweekend voor ouder en kind

Alle programma onderdelen die tijdens dit survivalweekend worden behandeld is voornamelijk gericht op de kinderen en zit zo in elkaar dat de volwassene en kind moeten samenwerken op een avontuurlijk en leerzame manier. De band wordt hierdoor versterkt en daarnaast is er ook ruimte voor spelletjes!

Twee avontuurlijke vaders met hun zoons hadden zich aangemeld voor dit weekend. De grote vraag was natuurlijk of dit samengestelde programma hun zou bevallen. Met mijn twaalfjarige ervaring als buitensportinstructeur, waaronder als coördinator op een camping in Zweden waar vijf verschillende outdoorreizen voor jong en oud werden uitgevoerd, had ik goede hoop dat dit wel zou lukken.

Vuur maken was een onderdeel dat uiteraard niet mocht ontbreken en het bleek dat dit de leukste activiteit was. Niet alleen voor de kinderen, maar in ieder geval ook voor één vader! Bij deze activiteit leren we namelijk hoe je onder welke omstandigheden dan ook een goed brandend vuur kunt maken.

Zelfs toen het werkelijke programma was afgelopen, werden er nog stokjes gesneden en vuurtjes gemaakt. Zo heeft Wouter nog een borrelglaasje (eigenlijk borrelhoutje) voor zijn Opa gemaakt en Max vele speren en pijlen waarmee je een heel jaar kunt jagen!