Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Proefweekend voor Matties4ever

Matties4ever is een organisatie dat gespecialiseerd is in actieve leerprojecten voor jongeren in de lijn van autisme. Hierbij leren de kinderen o.a. gericht te communiceren, het aanwenden van sociale vaardigheden en teambuilding. Dit proefweekend staat in het teken van het einddoel; een bushcraft/survivalweek in de bossen van Zweden.

De voorkeur ging uit naar een locatie dichtbij de accomodatie in Doorn waar Matties4ever logeerweekenden houdt. Daarvoor was er gekozen voor het scouting kampeerterrein in Austerlitz waar we elkaar op vrijdagavond aantroffen.

Rob en Mark, begeleiders van Matties4ever, namen het programma voor de zaterdag op zich en zondag was het de beurt aan mij en werden de basisbeginselen van bushcraft behandeld, namelijk water, onderkomen, voedsel en vuur. Dit werd allemaal in het licht geplaatst van de uitdaging die ons in Zweden wacht. Maar wat zal daar de grootste uitdaging zijn? De vele insecten die er zijn? De angst voor de wilde dieren die er leven? Het overleven in de natuur zonder materiaal en voedsel? De groepsdynamica of, heel realistisch, jezelf?

Voordat we naar het natuurreservaat in Zweden gaan, zal er nog één weekend zijn waarin Rob en Mark verder bouwen naar het einddoel in de werkwijze die Matties4ever eigen is, namelijk werken met de kinderen aan:

Begin augustus kunt u op onze website lezen hoe deze bijzondere kinderen de bushcraft/survivalweek in Zweden hebben volbracht.