Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Een sportieve survival

Van 16 t/m 18 september 2010 was het tijd om de mannen van Ambrero een onvergetelijke tijd mee te geven. De vraag aan mij was om iets te organiseren waarin sportiviteit en survival gecombineerd kon worden. Hierdoor ontstond deze sportieve survival. 

Net zoals dit programma op maat was gemaakt, ontwikkelt Ambrero software en webapplicaties voor o.a. informatie- en organisatiebeheer op maat. Zie hiervoor hun website www.ambrero.nl.

Gezien mijn ruime buitensport ervaring en vele connecties die ik in de Belgische Ardennen heb, was het niet moeilijk om tot een mooi programma te komen. De eerste dag hielden we ons bezig met alpinisme. We gingen abseilen uit een (niet vliegende) helicopter en klommen verschillende kletterstieg routes waarvan de hoogste tot 60 meter was. Vervolgens liepen de mannen een uitgebreide kaart en kompastocht naar de bivaklocatie toe waar Aboriginal cooking op het programma stond.

De volgende twee dagen stonden in het teken van de survival. Op de eerste dag hiervan kregen de mannen theorie en aten we 's avonds een gedeeltelijk natuurlijk diner dat in een stoomkuil en boven het kampvuur werd bereid. De hele dag leefden we toe naar het volgende moment; jullie maken een dagwandeling, raken verdwaald en moeten een avond, nacht en dag in de natuur doorbrengen zonder tent, slaapzak en -matje, eten en drinken!

De sfeer en de samenwerking was bijzonder goed in de groep en de survival verliep hun erg makkelijk. Er was echter één onverwacht element die zich die avond aandiende; het was voor het eerst in deze herfst koud! De temperatuur daalde die nacht tot 4 graden!