Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

De instructeursdag van 2011

Voordat de drukte van het nieuwe seizoen aanbreekt, was het tijd voor een instructeursdag. Op 8 en 9 april werd de werklijn en de verwachtingen duidelijk gemaakt, aandacht besteed aan eigen vaardigheid en de nieuwe bedrijfskleding gepast.

We hadden het niet beter kunnen treffen met het weer! Een kraakheldere vrijdagavond waarbij we ontspannen rond het kampvuur zaten en de dag daarna was ook droog met veel zon. Nog voordat het ontbijt begon, werd er al druk aan de eigen vaardigheid gewerkt zoals het maken van vuur en geveerde stokken. Tijdens en na het ontbijt bespraken we de werklijn van het seizoen 2011. Vervolgens werd de voorbereiding van een kampvuur uitgebreid besproken en gedemonstreerd en vervolgens door een ieder uitgevoerd.

's Middags gingen we het bos in met als doel hout te verzamelen om daarvan meerdere vuurboogsets te maken. Als afsluiting werd aan het eind van de dag de bedrijfskleding gepast en nu de maten bekend zijn, kan de kleding bedrukt worden met het bedrijfslogo. Het merk waarvoor is gekozen heet Fjällräven die kwalitatief goede en robuuste kleding in vele natuurkleuren heeft dat zeer geschikt is voor ons werk.

Het enthousiastme zit erin voor het aankomende seizoen en we zijn er klaar voor om u te ontvangen en te begeleiden tijdens één van onze programma's!