Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

De bushcraftdag basiscursus in Austerlitz

Bij deze cursus leert u in één dag hoe u water in de natuur kunt vinden en hoe u dat drinkbaar kunt maken. Vervolgens maken we een klassieke hut, krijgt u een aantal eetbare planten te zien aangevuld met onmisbare informatie betreft het consumeren, leert u de basisknopen en maakt u op primitieve wijze vuur.

Na veel regen was het op deze dag prachtig weer! Precies toen het programma startte, brak de zon door. Wel was het nog erg nat (er was in de voorgaande twee dagen meer dan 50 mm gevallen!) en hierdoor werd vuur maken een echte uitdaging! Althans...dat is iets wat er vaak gedacht wordt, maar er zijn technieken waardoor u altijd verzekerd bent van een warm vuurtje.

En aan het eind van de dag was het dan zover. Nadat we al het benodigde hout uit het bos hadden verzameld ging een ieder het voorbereiden. Allereerst vuur maken met een vuurstaaltje...en jawel...iedereen kreeg het voor elkaar om in deze natte omgeving het hout brandende te krijgen! Daarna was het de beurt aan de vuurboog en ook daarmee is een enkele persoon het gelukt om vuur te maken.