Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

De bushcraft basiscursus van oktober

Afgelopen weekend werd de laatste bushcraft basiscursus van 2010 gehouden. De winter staat voor de deur en dat was tijdens dit weekend al te merken. Vooral de eerste avond was het fris en hadden we lichte nachtvorst aan de grond. 

De programma inhoud was als alle andere van dit jaar en naar mijns inziens levert dit een sterk programma op. Toch ben ik zeer kritisch en kijk ik uit naar verbeteringen. Alhoewel het een goed gevuld programma is, zal er volgend jaar toch een extra onderdeel worden toegevoegd en een paar kleine aanpassingen worden gemaakt die nu al op de website zijn veranderd.

Het extra onderdeel wordt wild spotten. Ik stelde aan deze groep voor om dat al tijdens dit weekend te doen. De reacties daarop waren positief en enthousiast en daardoor gingen we zondag vroeg uit de veren om ons geluk te beproeven. En met succes! Twee vrouwtjes edelherten, een vuursalamander en een grote bonte specht zijn waargenomen.

Tijdens deze cursus had ik verwacht een paddenstoelenmelange te kunnen maken, maar door een natte augustusmaand hadden de paddenstoelen hun piek al bereikt. Gelukkig waren er nog genoeg nevelzwammen die we konden nuttigen en dat hebben we vervolgens ook gedaan.