Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Cursus survival verliep gemakkelijk

De vijfde survival van dit jaar beloofde, zoals altijd, een zwaar programma te worden...maar tot mijn verbazing leek deze survival voor deze personen een makkie!

Een 2-daagse survival is natuurlijk erg kort, maar dit programma is gemaakt om mensen te kunnen laten ervaren hoe het is om in een survivalsituatie te verkeren en als toelatingseis voor de Ultimate survival in Zuid-Zweden die langer dan twee dagen duurt.

Vier personen gingen de uitdaging aan. Ze besloten de onderkomens dicht bij elkaar te maken en, gezien de relatief warme nachten, te slapen zonder warmtevuur. De opdrachten die volgden waren simpel; perfectioneer uw onderkomen en verzorg uzelf door te blijven drinken, te eten en u te wassen. Simpel gezegd natuurlijk, maar het verliep ze gemakkelijk. Zo gemakkelijk waardoor ik mij af ging vragen of ik dit uitdagender moest maken? Al snel bedacht ik mij dat dit niet hoefde. De groep pakte alles gewoon goed op en er lagen per slot van rekening nog een paar opdrachten in het verschiet.

Helaas eindigde de survival van één persoon op de tweede avond omdat hij onwel werd. We vermoeden, inclusief hijzelf, dat dit kwam doordat hij bacterieën van de kip had binnengekregen die we die middag hadden geslacht. Hij had hetzelfde water als iedereen gedronken en geen paddenstoelen gegeten dus daar kon het niet aan liggen.

Zonder het afgesproken te hebben werkte deze groep als een team waarin de sfeer onbezorgd en met humor gevuld werd. Misschien is dat wel het ingrediënt voor een succesvolle survival...