Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Bushcraftweekend basiscursus van het afgelopen weekend

De groep was 14 personen groot en met de instructeurs in opleiding, Patrick en Annelies, begonnen we een bushcraftweekend basiscursus in de Belgische Ardennen.

Dit weekend is zeer geschikt voor personen die zich willen verdiepen in bushcraft- en survivaltechnieken, maar ook in overige activiteiten die in de natuur plaatsvinden. Zo komt er bv het onderwerp natuurlijke voeding in voor waardoor u inzicht krijgt in een aantal planten die u kunt eten. Erg handig als u voor langere tijd in de natuur wilt verblijven en geen verse groentes mee kunt nemen!

De eerste dag hadden we zonnig weer met hete temperaturen en de volgende dag was het alweer warm en werd het snel duidelijk dat er onweer in de lucht hing wat later in de middag bevestigd werd. De regen kwam met bakken uit de hemel en alhoewel deze verfrissende bui voor wat natte kleding zorgde, mocht het de pret niet drukken en ervaarde niemand het als onplezierig.

Wederom een geslaagd weekend, maar toch zal er bij de eerstvolgende basiscursus wijzigingen in het programma zijn. Zo zal de korte wandeling waarbij we bomen en natuurlijke oriëntatietechnieken bespreken ingekort worden waardoor we het onderdeel basisknopen kunnen invoeren. En het wild spotten, wat afgelopen jaar was ingevoerd, zal komen te vervallen wegens het geringe succes, maar ook omdat het aardig wat energie vergt tijdens dit al volle weekend.