Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Bushcraftweek voor vriendengroep

Door een late annulering van twee personen bestond de groep voor de bushcraftweek in België van 13 t/m 18 oktober uit drie vrienden. Een luxe voor hen, want zo hadden ze een privé cursus en het hele terrein voor henzelf. Ook ik genoot van wel deze rust en had daardoor meer tijd over om ook iets voor mezelf te doen.

Halverwege deze maand is de ontvangst rond 20.00 uur altijd in het donker. De vorige groep had een houtvoorraad voor hun achtergelaten waardoor zij niet genoodzaakt waren om hiervoor het bos in te gaan. De tentjes waren zo opgezet en het kampvuur werd weer nieuw leven ingeblazen.

Mijn doelstelling tijdens de bushcraftweek is om deelnemers te enthousiasmeren voor bushcraft en hun goede basisvaardigheden en kennis mee te geven. Mochten zij in de toekomst op eigen gelegenheid iets in de natuur willen ondernemen dan kunnen zij dat met deze aangereikte kennis met een gerust hart doen, want ze zijn immers goed voorbereid. Zo werden alle basisbeginselen zorgvuldig en uitgebreid behandeld, maar ook andere belangrijke vaardigheden kwamen aan bod zoals het uithangen van een tarp met uiteraard de mogelijkheid om daaronder te slapen, een beknopte kaart en kompas cursus en het maken van een vuurboog en een bucksaw (een beugelzaag waarbij je zelf het frame maakt). De basis van weerkunde werd ook niet geschuwd en de groep at een heerlijk maaltijd waarin natuurlijke ingrediënten zaten verwerkt zoals oesterzwam, kastanjeboleet, cantharel en sombere honingzwam. Ook een ochtend broodjes en broden bakken stond op de agenda.

Een erg ontspannen week waarbij het weer, als zo vaak, heerlijk was. Dit was de laatste bushcraftweek van 2013 en volgend jaar staan er weer vier leerzame bushcraftweken in de Blegische Ardennen gepland.

Ook geïnteresseerd in deze bushcraftweek? Zie dan bushcraft Frankrijk.