Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Sjamanistisch reizen

Tijdens de workshop sjamanistisch reizen leren jullie zelf naar die veranderde staat van bewustzijn te “reizen”. Dit gebeurt stap voor stap en vooral het terugkomen naar deze realiteit wordt heel zorgvuldig begeleid. Mark zal jullie via een ritueel met de drum of ratel hiermee helpen. Daarbij is hijzelf grotendeels het hele weekend in die staat van bewustzijn en kan hij iedereen begeleiden zodat alles veilig en verantwoord is en juist om deze reden zullen er maar weinig deelnemers aan deze workshop kunnen deelnemen.

Eenmaal in deze staat van bewustzijn is het mogelijk je eigen krachtdier te ontmoeten die eigenlijk jezelf is in die andere staat van bewustzijn. Jouw innerlijke zelf heeft de vorm van een dier aangenomen, is pure liefde en heeft geen enkel last van oordelen, denkpatronen of associatie opgedaan tijdens je leven. Daardoor kan je krachtdier je een zuiver antwoord geven op alle vragen die je hem of haar stelt in die staat van bewustzijn. Tevens leren we je te “reizen” door het lichaam van een andere deelnemer waarbij je leert zien wat anders is dan misschien wenselijk zou zijn en indien toegestaan er eventueel iets aan te kunnen veranderen. Dan vindt er een heling plaats.

In een kleine boerenschuur heb ik de zolderruimte gehuurd. Dit is een gerenoveerde en goed geïsoleerde ruimte waar ook een houtkachel aanwezig is. Deze stoken we natuurlijk lekker warm op. Hier zal het sjamanistisch reizen plaatsvinden. Je dient zelf een ligmat mee te nemen waarop je voor langere tijd fijn kunt liggen, een kussentje, een dekentje voor eventuele extra warmte en loszittende kleding. De reizen die we maken duren steeds zo'n 15 minuten. Dan heb je de tijd om je ervaring op te schrijven. Daarna gaat de talkingstick rond en mag je jouw ervaring wel of niet delen.

Overige informatie
Locatie Hellevoetsluis (ZH), NL
Data
07‑12 t/m 08‑12‑2024 aanmelden
Tijd za en zo van 9.30 t/m ±16.00 uur
Kosten € 325,- per persoon
Deelnemers min 6 - max 10
Inclusief koffie, thee en water met koekje
Exclusief lunch en overnachting

Op deze locatie is het mogelijk om te overnachten met een camper. De betaling dient dan via de eigenaresse te verlopen. Een tent hier opzetten kan ook, maar het kampeerterrein ligt redelijk dicht tegen een drukke weg aan. In de omgeving zijn echter rustigere plekken aanwezig. Mocht je interesse hebben dan kan wel een aantal opties naar wens aangeven.


Bericht uit ons gastenboek

16-10-2013 | Een toegankelijke workshop in een gemoedelijke sfeer. Geschikt voor diegene die eens kennis wil maken met de mogelijkheden van shamanisme. Zelf had ik al wat ervaring met shamanisme, en toch heeft deze workshop mij veel nieuwe inzichten gegeven. Om je zo goed mogelijk open te stellen is het belangrijk om verwachtingspatronen los te laten en niet sceptisch te zijn. Ook is het handig als je je gedachten kunt uitschakelen (meditatie). Een ervaren shamaan zorgt voor de juiste sfeer en begeleidt je tijdens je innerlijke reizen, en de terugkeer naar de fysieke wereld. Als het je lukt, gaat er letterlijk een nieuwe wereld voor je open en heb je een onvergetelijke ervaring, waarin je veel over jezelf hebt geleerd. André