De tijd om te verzamelen is aangebroken. Moeder Natuur heeft in dit jaargetijde veel divers voedsel tot haar beschikking en daar maken we dankbaar gebruik van. Denk aan bosvruchten, noten en paddenstoelen, maar ook nog de reeds aanwezige bladeren en wortels. Vervolgens bereiden we dit tot smakelijke gerechten op primitieve én moderne manieren. We streven ernaar om zoveel mogelijk variateit aan voedsel uit de vrije natuur te verzamelen. Toch zullen we ook noten, vruchten en groenten hebben ingekocht om deze cursus letterlijk en figuurlijk meer kracht te geven.
Natuurlijk voedsel intregreren in onze hedendaagse maaltijden. Dat is de rode draad van deze week. De exacte locatie moet nog worden bepaald, maar feit is dat er een uitgebreide keuken aanwezig zal zijn. Een uitgestalde outdoorkeuken of eentje indoor in een huisje naast ons buitenterrein; een goede keuken is namelijk essentieël. Er kan dan simpelweg gemakkelijker en efficiënter worden gewerkt. Ofwel; meer leren en proeven. Welke optie het ook wordt; het zal in ieder geval overdekt en warm zijn. Maar we doen meer dan alleen voedsel verzamelen en bereiden. Denk aan de natuurwandelingen die elke dag voorafgaan. De natuur met een palet aan herfstkleuren is onze ambiance. De ochtenden zijn we iedere keer op verschillende plekken aan het verzamelen met een aansluitende lunch. Eenmaal terug op onze bivaklocatie betreden we de keuken en zal er aan verschillende gerechten worden gewerkt. Daarnaast maken we tijd vrij voor het maken van ons eigen paddenstoelenmandje. We wakkeren de verzamelaar in ons aan waarbij een primaire behoefte van het leven zalig tot uitdrukking komt.
Overige informatie | |
Locatie | naar wens, maar sowieso buiten NL |
Datum en kosten | op aanvraag |
Tijd | in overleg, maar sowieso in het najaar |
Deelnemers | in overleg |
Inclusief |
alle maaltijden, drinken en accommodatie met keuken |
Exclusief | snacks - zoals tussendoortjes - en verzekeringen |
Cursusinhoud