Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Telefonische interview voor Omroep MAX van Radio 1

Naar aanleiding van de vermissing en de vanochtend teruggevonden Mary-Anne Goossens werd ik vandaag door Omroep Max van Radio 1 telefonisch geinterviewd.

Diverse vragen werden mij gesteld zoals; had ze dit kunnen voorkomen? Wat heeft ze verkeerd gedaan? Hoe kon ze dit overleven? Wat moet je doen in een survivalsituatie? De harde waarheid is dat er altijd situaties kunnen ontstaan waardoor je niet in staat bent om jezelf te verplaatsen of om hulp in te roepen, maar wat je wel kunt doen is de kans dat je in zo'n situatie terecht komt verkleinen en de kans op redding vergroten door jezelf goed voor te bereiden. Voor een uitgebreid verslag en advies hierover heb ik een aparte pagina toegewijd.

Na het interview werd mij gevraagd of ik vanavond eventueel in de LIVE uitzending van Twee Dingen aanwezig kon zijn. Hier zei ik geen nee tegen, maar bij nader inzien is er besloten om geen aandacht aan deze casus van Mary-Anne Goossens te besteden omdat het niet in de lijn van het programma ligt waardoor de interview niet doorging.