Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Zoektocht voor Ultimate survival in Zweden

Van 9 t/m 12 juli was het tijd om een geschikte locatie te vinden voor de Ultimate survival die in augustus in Zuid-Zweden gaat plaatsvinden. De topografische kaarten waren van te voren al ingetekend en toen was het een kwestie om het gebied te verkennen.

Er is gekozen om de survival in de deel provincie Östra Småland te houden. Hier heerst een gematigd klimaat en is dus zeer geschikt om in te overleven! Het meest ideale is een gebied waarin diverse biotopen aanwezig zijn en daar was ik dus op gericht. Na 1000 kilometer in 4 dagen te hebben gereden, de gehuurde Renault Megane als terreinwagen te hebben (ge)(mis)bruikt en vele korte wandelingen te hebben gemaakt, was er één locatie die verreweg het meest aantrekkelijk was en waarvan ik nu al weet dat daar de survival met de bijbehorende natuurbeleving zal slagen!

Veel fauna heb ik tijdens mijn bezoek gezien. Elanden, reeën, vossen, uilen, zeearenden, een das, een slang, padden en tientallen vogels en vissen zijn de revue gepasseerd. Zoals de eland die hierboven op de foto staat afgebeeld. Vroeger zal dit veld een akker zijn geweest, maar nu staat het vol met kruiden en grassen. Dit in combinatie met een bosrand levert al snel op de vroege ochtend zulke plaatjes als deze op. Een lunchpakket tijdens deze wandeling was niet nodig. De vele rijpe bosaardbeien, waarvan enkele eveneens hierboven staan afgebeeld, vulde mijn maag voldoende.

Ik ben er klaar voor en de mannen die zich hebben aangemeld weten wat hun te wachten staat. Eén ding is zeker; de natuurbeleving zal een ieders verwachting overtreffen.