Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Workshop vuur in Bergen op Zoom

Jaarlijks doet een vriendenclub van de Utrechtse Geologen Vereniging een activiteit met als thema een van de elementen: water, aarde, lucht en vuur. Enkelen kwamen daarvoor van heel ver. Zelfs uit Nieuw Zeeland! Een hechte groep dus.

Na een introductie over het nut van vuur maken bij survival en bushcraft werd er geschikt hout en tondel verzameld in het bos op het scoutingterrein waar we te gast waren. Iedereen had er duidelijk zin in! Hun goede voorbereiding bleek niet alleen uit de mooi gesorteerde houtbundels maar zeker ook toen een goed gevulde picknickmand geopend werd voor de lunch.

Toen het vuur maken met de firesteel en met de vuurboog gedemonstreerd was, zette de groepsleden zich enthousiast in om het vooral zelf te kunnen doen. Eén voor één gingen de vuren aan en met wat persoonlijke tips kon iedereen het maximale uit zichzelf halen. En het resultaat mocht er zijn! De euforie was op ieders gezicht af te lezen steeds zodra de vlammen op kwamen zetten.

Felicitaties aan iedereen van de groep, want door jullie goede voorbereiding, oog voor detail en doorzettingsvermogen hebben jullie het plezier kunnen beleven van de meest primaire bushcraft: firecraft. Bedankt en wellicht tot ziens tijdens een van onze andere activiteiten!