Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Warme bushcraftweek in België

Afgelopen week was er een bushcraftweek in België. De activiteiten spreken voor zich en de omgeving is prachtig als altijd. Er was echter één nadeel; het was soms gewoon te warm!

De zon is altijd welkom tijdens een programma, maar als deze teveel warmte oplevert, wens je toch liever een ander weertype. Op de dag zijn we altijd bezig tijdens een week als deze. Soms luistert u naar de informatie die u wordt gegeven en een andere keer bent u zelf aan het werk. De hitte zorgde ervoor dat bij een ieder de mate van inspanning zichtbaar werd beperkt. Gelukkig konden we onze toevlucht nemen in de verkoelende rivier waarnaast we verblijven.

Door dit weer waren de nachten echter aangenaam en mooi met een heldere hemel. Een paar avonden sterren kijken en het bespreken van natuurlijke oriëntatie d.m.v. de maan en de sterren kwam daardoor aan de orde. Door een intense en lachwekkende manier van brainstormen hebben we geleerd dat niet alles wat in de survivalboeken staat vermeld waarheid is.

Ondanks de hitte kan er teruggekeken worden op een intense, mooie en leerzame bushcraftweek in de Belgische Ardennen met een leuke groep mensen. De deelnemers zijn onder andere een rijke natuurervaring en een vuurboog rijker.