Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Voor de vrijgezel een cursus bushcraft

Afgelopen weekend werd de vrijgezel verrast met een activiteit die hij het liefst doet, namelijk bushcraften! Van zondag t/m maandagochtend mocht hij, zijn broer en vier vrienden in Belgische natuur genieten van de basisprincipes die wij cursisten aanleren met als aanvulling Outdoor Cooking.

Aangezien ik met een survivaltraining bezig was werd de groep ontvangen en het grootste deel van de dag begeleidt door Annelies. Een oud-instructrice die vanwege haar drukke, maar toch ontspannen leven aangegeven had niet meer als instructrice werkzaam te willen zijn tenzij er nood aan de man was. Echte nood was het niet, maar de groep wilde dolgraag bij ons op bezoek komen waardoor uiteindelijk alleen Annelies nog redding kon geven. Met succes! En het was duidelijk dat ze het niet verleerd was, want toen ik mij na de survivaltraining bij de groep aansloot was zij bezig met de les vuur maken met een firesteel en al na één vonkenregen rezen de vlammen al snel boven haar uit.

Daarna was het de beurt aan mij om vuur d.m.v. houtwrijving uit te leggen en te demonstreren. Vervolgens was het aan de heren om deze magische techniek uit te voeren. De vrijgezel had als eerste vuur uit een gloeiend bultje gekregen en hij werd gevolgd door drie anderen.

Na een verfrissing in de rivier met dit warme weer werd de dag afgesloten met Outdoor Cooking. Zo werd er een brandnetelsoep gemaakt, werden aardappelen zonder aluminiumfolie gepoft, hamburgers op Aboriginal style en vis in Pie Irons gebakken en als toetje hadden ze zelf nog eend meegenomen. Verder bracht dit gezelschap de rest van de avond door bij het kamvuur. Evenals de nachtrust van sommigen die onder de parachute hun slaapzak hadden uitgerold.

's Ochtends stond er alleen nog brood bakken op het programma. Met twee Dutch Ovens werd een klein wit brood en een groot bruin brood gebakken. Daarna was het spullen pakken, afscheid nemen en een ieder ging weer terug naar het bestaan in Nederland.