Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Voor de Koning!

De 4e Musketier is een mannenbeweging die mannen traint om te leven voor hun Koning. Van 8 t/m 11 april werd een karakterweekend in de Schotse hooglanden gehouden die fysiek zwaar zou zijn, maar vooral voor geestelijke verdieping zou zorgen. De mannen werden dichter naar hun hart geleid en gewezen op weg die voor hun openstaat, namelijk hun leven voor de Koning!

Op donderdagavond begon de uitdaging. Tijdens de wandeltocht naar de bivak locatie toe kregen de mannen de opdracht om in stilte te lopen en voor zichzelf na te gaan welk verlangen zij hebben. De rode draad van dit weekend was hetzelfde als hoe het in het dagelijks leven zou moeten zijn, namelijk het volgen van Gods woord die in de bijbel tot uiting komt. Een goede reset om uit de dagelijkse sleur te worden gehaald, was, naar ons inziens, een 'skinny dip' in het ijskoude water...en daarmee was het avontuur begonnen.

De volgende twee dagen volgde er een zwaar programma die midden in de Schotse hooglanden plaatsvond. Inzichten werden aangereikt, beproevingen doorstaan, emoties gedeeld en de weg die Jezus Christus heeft bewandeld, besproken. Langzaam werd er naar de climax van dit karakterweekend toegewerkt. Vanuit een warm hart deelden de mannen hun leven en het is mooi om te zien hoe de broederschap werd versterkt.

Outback was aanwezig om een aantal bushcraft technieken te presenteren zoals de voorbereiding van een kampvuur en deze aan te maken met een firesteel, maar ook hoe een vis klaar te maken door deze met natuurlijke materialen gaar te stomen waarna de deelnemers zelf aan de slag gingen met één Haddock per twee personen. Verder verrichtte Outback voorverkenningen en voorbereidingen voor de tocht die werd gelopen, bedacht fysiek zware opdrachten en bewaakte het goede verloop van de bivak.

Heeft u ook interesse in een geestelijke en fysieke uitdaging/reis waarbij u samen met uw broeders dichter tot uzelf, elkaar en uw Koning wordt geleid, klik dan hier voor meer informatie.