Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Twee vaders en hun zonen op bushcraft avontuur

Aangezien ik zelf niet kon werken dit weekend, is dit programma voor het eerst door de instructeurs in opleiding, Patrick en Annelies, uitgevoerd.

Na vrijdagavond rondom een knapperend kampvuur kennis te hebben gemaakt met de twee vaders en hun zonen gingen we zaterdagochtend na het ontbijt op pad. Ondanks de sombere weersvoorspelling was het aangenaam en droog en we hebben die dag een hut gebouwd van takken en bladeren, gewaad door een beekje op zoek naar kokerjuffers, handige knopen leren leggen, gezocht naar tondel, geveerde stokken gemaakt en daarmee uiteindelijk vuur gemaakt met een vuurstaaltje. Na een lange en tevreden dag werden ’s avonds op het kampvuur door iedereen zelf de hamburgers bereid en lekker opgesmikkeld. Daarna nog een duik in de rivier en iedereen ging moe en voldaan de slaapzak in.

Zondag begon met een grote stortbui en alles wat nat kon worden werd nat. Dankzij de pas aangeleerde vuur maak kunsten van Mees en Daan konden we toch met z’n allen genieten van een lekker en warm kampvuur en daarop heerlijke tosti's maken! Petje af voor de jongens!

De regen vroeg die dag om een aangepast programma en daardoor begon de dag met een uitleg en demonstratie over allerlei soorten messen, bijlen, zagen en slijpstenen en hoe daar goed mee om te gaan. Daarna toch maar de regenkleding aangetrokken en het bos in gegaan op zoek naar diersporen waarbij de kunsten van de plaatselijke bever bij iedereen ontzag opriep. Later op de dag brak de zon door en ondanks dit zeer natte begin van de zondag was het toch een geslaagd weekend.