Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Survivalweek voor ouders en kinderen met bevershow

Zes stoere kinderen en vier net zulke stoere ouders gingen deze uitdaging aan! Met een zelfgezochte survivalstok in de hand gingen ze o.a. knopen leren, een eigen onderkomen maken, een hut bouwen in het bos, vuur maken met een firesteel, jagen met een werpstok en bevers spotten die een onvergetelijke show weggaven!

Nu was het de kans voor deze groep om back to basic te gaan. De eerste nacht sliepen zij nog in een tent, maar de volgende nachten werden zij uitgedaagd om primitiever te slapen. Een eigen onderkomen werd met behulp van een tarp gemaakt en ondanks het wisselvallige weer werd hier gretig gebruik van gemaakt. Zelfs de grote natuurlijke tipi van takken en bladeren werd een nacht door een gezin bewoond.

Vuur maken was voor een ieder weggelegd. Nadat ik het hele proces had uitgelegd en voorgedaan was het aan deze stoere survivors om het stokje over te nemen. Het is soms even stoeien, maar uiteindelijk rees het ene vuurtje na de andere op en werd iedereen meer dan Robinson waardig geacht. Mijn conclusie; ik ben veilig bij deze groep!

Doordat het alweer zo'n warme dag was besloten we op dag drie te lunchen op een plek waar vele grote rotsblokken in de rivier liggen. Om wat verkoeling te zoeken gingen de kinderen meteen het water in en na mijn lunch snel gegeten te hebben was het tijd voor de volgende onverwachtse uitdaging, namelijk deze wilde rivier te doorsteken! Drie kids konden deze uitdaging aangaan, een vierde wilde heel graag maar doordat zijn voet in het gips zat moest deze noodgedwongen aan de kant blijven en voor de twee kleinste was de rivier toch echt te sterk, maar door aanmoediging was hun hulp meer dan welkom! Ook werden we vergezelt door een avontuurlijke papa.

Ook probeerden we op een vroege morgen bevers te spotten, maar omdat ik nog steeds geen deal met ze heb kunnen sluiten was het maar de vraag of het ging lukken. Toen we aankwamen zaten twee bevers voor de ingang van hun burcht en net voordat we gingen zitten doken ze onderwater. Was dit meteen het einde van deze ochtend bever spotten? Gelukkig niet, want even later lieten ze zich weer zien en mooier en duidelijker dan ooit te voren! Dankzij mijn nieuwe camera met een zoombereik van 840mm heb ik fantastisch filmopnames kunnen maken en deze kunt u zien op YouTube, maar ook een foto kunt u bekijken door naar beneden te scrollen.

Ik heb een superweek gehad met deze kids en hun ouders en ik kijk uit naar de eerstvolgende survivalweek voor ouders en kinderen die van 30 juli t/m 3 augustus wordt uitgevoerd. Mocht u hiervoor interesse hebben of meer informatie willen ontvangen dan kunt u ons mailen middels het contactformulier.