Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

De survivalweek voor volwassene en kind.

Vier dagen lang vuurtje maken, water koken, eten rond het kampvuur, slapen in een tent of onder een zeiltje en daarnaast o.a. knopen leren, diersporen zoeken, eetbare planten verzamelen en eten, bevers spotten, werken met een kaart en kompas en diverse leerzame spelletjes in de Belgische Ardennen!

In totaal waren we met 12 personen waarvan 8 deelnemers die hadden gekozen voor een avontuurlijke en leerzame week midden in de Belgische natuur. De weersvoorspellingen waren voor deze week niet goed, maar als zo vaak viel het reuze mee met de regen. Zo begonnen we de week schuilend tegen de regen onder de parachute met het aanleren van knopen, maar na deze enige bui was het aangenaam weer.

De dagen begonnen om 8.00 uur met een ontbijt waarbij we heerlijke tosti's maakten en eindigde rond 16.00 uur waardoor een ieder zich even kon ontspannen en iets voor zichzelf kon doen voordat we gingen dineren. Zo werd er dankbaar gebruik gemaakt van de rivier die tegen onze bivak aanligt en werd er graag door de kids een balspelletje gedaan.

Eén van de leukste activiteiten was voeding uit de natuur. Zo hebben we diverse planten verzameld en deze in een soep verwerkt en als salade bereid. De paddestoelen lieten zich ook weer zien en zo hebben we een haagbeukboleet en judasoren gegeten. Voor eetbare insecten is er een top drie samengesteld:

  1. de sprinkhaan is het lekkerst!
  2. de oorwurm was ook erg goed eten!
  3. ook erg gewaardeerd; de knapperige pissebed.

Tijdens het laatste weekprogramma hadden we eindelijk bevers gespot en ook deze keer gingen we er weer voor. De dag daarvoor hadden we op de betreffende plaats de organisatie doorgesproken en een ieder wist daardoor op welke plek hij of zij in de vroege ochtend geruisloos moesten plaatsnemen, maar voordat we al zaten, hadden we de bevers al gezien! En nadat we plaats hadden genomen, zagen we de bevers nog meerdere malen. Zelfs het ijsvogeltje was weer van de partij!

Klik hier om alle programma onderdelen te bekijken die tijdens deze week behandeld zijn!