Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Survivallocatie in Zweden bekend voor Matties4ever

Eind 2010 werd ik door de organisatie Matties4ever benaderd met de vraag of ik voor een bijzondere groep een bushcraftweek in de bossen van Zweden kan organiseren. Dit is uiteraard mogelijk en we zaten al snel aan tafel. Over het programma waren we het eens, maar niet over de locatie. Ik beloofde om aan hun verwachtingen te voldoen en zodoende restte het mij nog om op zoek te gaan naar de geschikte locatie.

De pijlen had ik gericht op het natuurreservaat Malingsbo-Kloten. De topografische kaart van het gebied was reeds in huis en deze had ik al aandachtig bekeken. Diverse meren trokken mijn aandacht, maar toen ik zag dat er een brede rivier door het landschap liep, was het idee om daar de geschikte plek te vinden niet meer uit mijn gedachten te verbannen.

Vier dagen had ik voor deze verkenning uitgetrokken. De eerste dag was bedoeld als reisdag en om de laatste voorbereidingen te treffen. Aan het eind van de middag kwam ik in het natuurreservaat aan en bereidde ik mezelf voor op een nacht in het bos. De volgende dag ging ik naar de locatie die ik op de kaart had aangekruist als potentiele kanshebber. Bij aankomst was het snel duidelijk hoe mooi, ruig en ongerept het hier is en mijn besluit lag daarom direct vast om daar de bushcraftweek te houden.

De geschikte locatie is dus gevonden, de toestemming om met een kleine groep voor een kleine week in het gebied te bivakkeren heb ik gekregen en alle visvergunningen zijn gekocht. Op naar eind juli om in dit bosovergoten land waar ook nog beren, wolven en lynxen leven en mooie week tegemoet te gaan.