Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Noorwegen: betoverend als altijd

Wanneer ik mensen informeer over Noorwegen geef ik daarbij altijd aan dat dit voor mij het mooiste land is dat bestaat. 'Een jaar niet in Noorwegen geweest, is een jaar niet geleefd!' Daarmee schep ik hoge verwachtingen, maar die komen wel steeds uit!

Op drie kleine regenbuitjes tijdens het wandelen na, hebben we het droog gehouden tijdens deze huttentocht, wat erg aangenaam is tijdens een reis als deze. Pas wanneer we de tipitent hadden opgezet of in een berghut aankwamen, begon het te regenen. De wandeldagen duurden gemiddeld 6 uur, maar deze inspanning werd beloond door fantastische uitzichten in en op dit mooie land!

In de Nationale Parken Rondane, Dovrefjell en Jotunheimen hebben we onze voetsporen achtergelaten. De muskusossen, die overigens goed gehumeurd waren, hebben ons niet teleurgesteld evenals het constante seizoensgebulder van de torenhoge watervallen in alle drie de Nationale Parken. We hebben een Fjord bewonderd (sommige meer dan één ;) en, volgens de Noren zelf, de mooiste vallei van Noorwegen gedeeltelijk gezien.

Tijdens de reis werd door een paar personen aangeven dat als ik ooit een Fjordenreis organiseer, zij zeer geïnteresseerd zijn om aan deze reis deel te nemen. Dit is al eerder tegen mij gezegd waardoor het heel verleidelijk is om zo'n reis volgend jaar uit te voeren. Houd de agenda of het nieuws in de gaten of deze reis in 2011 wordt aangeboden. Mocht u interesse hebben in een reis als deze, kunt u dit per email aangeven waardoor de kans groter wordt dat deze reis in de agenda wordt opgenomen. We zullen dan voornamelijk dagwandelingen en 2-daagse huttentochten maken.