Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Met de 4de Musketier in de Ardennen

De 4de Musketier is een Christelijke mannenbeweging die mannen traint om te leven voor hun Koning. Zij organiseren karakterweekenden in de Belgische Ardennen en in Schotland. Het is een reis waarin mannen geestelijke en fysiek worden uitgedaagd en ditmaal was het weer de beurt aan België.

Afgelopen donderdag verzamelden we ons bij een indrukwekkend kasteel waar de groep mannen werden ontvangen. Hier vonden die avond diverse opdrachten, maar vooral overdenkingen plaats. Later in de nacht werden de deelnemers naar hun bivaklocatie toe geleidt waar zij hun tenten konden opzetten en voor 3 à 4 uur hun nachtrust konden pakken.

De volgende dag vroeg opstaan, spullen inpakken, de GPS-instructie ontvangen en na een overdenking wachtte hun een flinke wandeltocht over de Hoge Venen. Alhoewel de organisatie op sneeuw had gehoopt, was het prachtig, zonnig weer met aangename temperaturen. De vereisten van deelname aan dit programma was dat er voor aanvang getraind moest worden. Dat wil zeggen; met volle bepakking (max 15 kg) lange afstanden afleggen, want deze tocht zou maar liefst ruim 40 km duren waarnaast er ook nog geestelijke overdenkingen werden gehouden! De eerste groep vertrok om 7.00 uur en de laatste kwam de volgende dag tegen 6.00 uur op de aangewezen locatie aan en daarmee had de organisatie precies wat ze wilden bereiken, namelijk de uitputting bij de mannen.

Vervolgens werden de deelnemers een paar uurtjes rust gegund. Het was nog steeds droog waardoor het hele veld ineens bezaaid lag met in slaapzakken gehulde mensen. Maar niet voor lang, want om 9.00 uur begon het programma weer. Het 4de Musketier parcour stond op de agenda dat uit elf activiteiten bestond en waarin een wedstrijdelement zat verwerkt. Per activiteit, op één na, moesten 2 teams het steeds tegen elkaar opnemen.

Aan het eind van de dag werd het hoogtepunt van dit karakterweekend bereikt. Na een worsteling en een loop kwamen de mannen aan bij het Kruis. Zij hebben ontberingen doorstaan, maar er is er één Persoon die nog dieper voor hun is gegaan en dat is Jezus Christus.

Wij verzorgden o.a. hulp bij de uitleg van de GPS-instructie, routevoorbereiding, het afzetten en ophalen van medewerkers op een locatie in het veld, uitleg en instructie van vuur maken met een firesteel waarbij alle teams tegelijkertijd een stuk koord moesten doorbranden om van start te mogen gaan en tijdens het 4de Musketier parcour een wedstrijd vuur maken met de vuurboog.