Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

In the Highlands of Scotland

Van 13 t/m 17 april stond het tweede karakterweekend van de 4de Musketier in Schotland op het programma. Het beloofde zware dagen te worden waarbij de deelnemers zowel fysiek als geestelijk werden uitgedaagd.

Net als de vorige editie staat dit weekend in het teken van Here Christus. Op donderdagavond kwamen de deelnemers aan en na de ontvangst liepen we het Nationale Park de Cairngorms in waar het programma zou plaatsvinden. Na het welkomstpraatje en een Skinny Dip, naakt kopje onder in het ijskoude water, werden de groepen hun bivaklocatie toegewezen.

Vrijdag was het de dag van de vallei. De tocht die de heren met volle bepakking moesten lopen was ongeveer 25 kilometer lang. We bleven constant in het dal en onderweg werden er geestelijke overdenkingen gegeven met verzen uit de Bijbel. De volgende dag was het de dag van de berg waarop wederom 25 kilometer gelopen zou worden, maar dit keer zonder volle bepakking. Op verschillende punten stonden sprekers van de 4de Musketier opnieuw met geestelijke overdenkingen waarin de weg van Jezus werd verduidelijkt en zo werktte de organisatie naar een climax toe op 'the Peak of the Winds' op 1118 meter hoogte.

De laatste dag brachten we een bezoek aan de Ruthven Barracks, 18de eeuwse infanteriebarakken, waar een doedelzakspeler ons verwelkomde en waar er een kerkdienst in de stijl van de 4de Musketier werd gehouden.

Wildernisschool Outback zorgde tijdens dit geslaagde weekend voor het kenbaar maken van de regels betreft het bivakkeren, begeleidde de groepen bij een rivierdoorsteek, bracht medewerkers en deelnemers naar verschillende punten in het terrein en was aanwezig bij de voorverkenning waarbij er op één dag maar liefst 40 kilometer met volle bepakking door dit onherbergzaam terrein werd afgelegd!