Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Eerste bushcraft basis van dit jaar

De bushcraft basis, die net zo goed survival basis had kunnen heten, is een programma die gevuld is met kennis over de beginnende vaardigheden van het leven in de natuur. Denk hierbij aan het vinden van drinkwater, het maken van een shelter, natuurlijke voeding en het maken van vuur. Kortom, een cursus die eigenlijk onmisbaar is voor personen die zich in de natuur willen begeven.

Op de Utrechtse Heuvelrug ligt in het plaatsje Austerlitz een scoutingterrein waar we regelmatig te gast zijn. Met een diverse groep aan enthousiaste mensen gingen we deze dag aan. Een mooie, maar toch wel frisse voorjaarsdag waarin het natuurlijk leven steeds meer begint te ontwaken. Het groen wordt zichtbaar, de vogels fluiten en de sfeer zit er goed in. De eerder genoemde programma onderdelen werd stuk voor stuk behandeld. Alhoewel we met deze activiteiten gemakkelijk meerdere dagen kunnen vullen, moet ik toch een selectie maken van de belangrijkste weetjes en handelingen in zowel theorie als praktisch. Naar mijn mening kan ik deze cursus niet beter in elkaar zetten en heb ik alle deelnemers een goede basiskennis meegegeven. Nu is het aan hun om met de geleerde vaardigheden verder te gaan. Want om sommige onderdelen, zoals het maken van vuur, goed in de vingers te krijgen, moet je eenmaal veel oefenen.

Wil je ook de basisvaardigheden van bushcraft en survival aanleren? Meld je dan aan voor onze bushcraft en survival basiscursus.